Premierul Filat încearcă refacerea Alianţei pentru Integrare Europeană

Solicitarea primului-ministru are loc pe fondul speculaţiilor că Partidul Democrat ar fi ajuns deja la o înţelegere cu Partidul Comuniştilor privind formarea unei alianţe de centru-stânga.

Adăugat: 6 Decembrie 2010
Ultima actualizare:6 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primul-ministru Vlad Filat a solicitat , din partea Partidului Liberal Democrat, refacerea Alianţei pentru Integrare Europeană, alături de Partidul Democrat şi Partidul Liberal, şi le-a solicitat reprezentanţilor celor două partide să-şi exprime, în mod public, un punct de vedere.Intervenţia primului-ministru are loc pe fondul speculaţiilor că Partidul Democrat ar fi ajuns deja la o înţelegere cu Partidul Comuniştilor privind formarea unei alianţe de centru-stânga.


Vlad Filat a afirmat că 60% din electorat a votat pentru continuarea politicilor demarate de actuala coaliţie de guvernământ şi orice altă variantă ar fi imorală şi ar reprezenta o trădare a electoratului.   


"Unica soluţie pentru viitorul Republicii Moldova este refacerea Alianţei pentru Integrare Europeană. Solicităm şi celorlalte partide să-şi facă publică opţiunea. Mizăm pe responsabilitatea partenerilor noştri din cadrul Alianţei pentru Integrare Europeană şi pe respectul pe care-l au faţă de voinţa alegătorilor", a spus Vlad Filat.Informaţia că s-ar fi format deja o alianţă PCRM-PD a apărut în presa rusă duminică, în timp ce liderii celor două partide, Marian Lupu şi Vladimir Voronin, discutau la reşedinţa ambasadorului rus cu şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Sergei Naryshkin.


Atât reprezentanţii PD, cât şi cei ai PCRM au negat că s-ar fi ajuns la o înţelegere, însă au confirmat faptul că între cele două partide au loc negocieri.Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
6 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza