Premierul exclude o majorare salarială în sistemul medical

Premierul Dacian Cioloş consideră că o discuţie privind majorările salariale din sistemul medical nu poate avea acum loc, deoarece actualul guvern dispune de un buget foarte limitat.

Adăugat: 21 Martie 2016
Ultima actualizare:21 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Prezent astăzi, la Alba Iulia, şeful executivului a spus că ştie despre situaţia dificilă din sănătate şi a adăugat că ministrul Sănătăţii caută soluţii în acest sens.

"Guvernul trebuie să lucreze pe un buget care e aprobat de Parlament. De asta am şi spus, pentru orice altă măsură care vizează impact bugetar sau orice altă decizie, inclusiv din Parlament, care vizează impact bugetar - a spus-o şi Curtea Constituţională - trebuie să se prevadă sursa de finanţare, pentru că altfel nu avem de unde, nici nu ne putem permite să dezechilibrăm situaţia bugetară şi să dăm acest semnal negativ în exterior, care să afecteze şi situaţa economică a României, pentru că percepţia privind echilibrul bugetar are un impact foarte mare şi asupra investiţiilor care se fac în ţară", a precizat Dacian Cioloş. 

Amintim că de azi, cadrele medicale din două organizaţii sindicale din sănătate sunt în grevă japoneză.

Nemulţumirile lor sunt legate de salarizarea unitară, modul de acordare a sporurilor şi nerespectarea normelor de muncă şi a timpului de repaos.

Dacă problemele acestora nu se rezolvă, din 18 aprilie, medicii şi tot personalul din sănătate ameninţă cu oprirea activităţii pe perioadă nedeterminată.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza