Premierul Dăncilă îl acuză pe preşedintele Iohannis de blocaj

Viorica Dăncilă consideră că decretul preşedintelui prin care i se prelungeşte cu un an de zile mandatul lui Nicolae Ciucă în fruntea Statului Major General al Armatei Române nu este constituţional.

Adăugat: 28 Decembrie 2018
Ultima actualizare:28 Decembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă consideră că preşedintele nu are dreptul, potrivit legii, să prelungească mandatul şefului Statului Major General al Armatei Române.

Din acest motiv, Viorica Dăncilă consideră că decretul preşedintelui prin care i se prelungeşte cu un an de zile mandatul lui Nicolae Ciucă în fruntea Statului Major General al Armatei Române nu este constituţional.

Viorica Dăncilă: În privinţa CSAT de astăzi, potrivit prevederilor Legii 346 din 2006 privind organizarea şi funcţionarea MApN, preşedintele nu are atribuţia de a prelungi mandatul şefului Statului Major al Apărării. Atât numirea, cât şi eventuala prelungire a mandatului se face numai la propunerea minstrului apărării, cu avizul primului ministru, iar în şedinţa de astăzi nu a fost discutată posibilitatea acestei prelungiri. Aşadar, decretul anunat de preşedinte considerăm că nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

Viorica Dăncilă a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis nu a explicat în CSAT de ce a refuzat propunerea nouă venită de la ministrul Apărării.

De asemenea, premierul a mai arătat că preşedintele i-a spus, tot fără să explice de ce, că refuză să numească noii miniştri la transporturi şi dezvoltare regională.

Viorica Dăncilă consideră că şeful statului nu poate să fie un mediator, ci doar să lanseze critici la adresa PSD-ului.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Decembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza