Premierul Dăncilă, de acord cu introducerea MCV la nivelul țărilor membre UE

Premierul Viorica Dăncilă se declară de acord cu poziţia exprimată de noul preşedinte ales al Comisiei Europene, Ursula van der Leyen.

Adăugat: 21 Iulie 2019
Ultima actualizare:21 Iulie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Ursula van der Leyen
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Sibiu, că poziţia exprimată de noul preşedinte ales al Comisiei Europene, Ursula van der Leyen, care doreşte introducerea unui mecanism pentru monitorizarea statului de drept la nivelul tuturor ţărilor membre, este una corectă.

În ceea ce priveşte posibilitatea ridicării Mecanismului de Verificare şi Cooperare impus României, premierul a spus că Guvernul va continua discuţiile cu Comisia Europeană şi a menţionat că dialogul este important.

Viorica Dăncilă: Am discutat după alegeri, am discutat cu fostul preşedinte al Comisiei Europene, cu fostul prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene despre Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Am spus că noi avem foarte mare deschidere şi că trebuie să discutăm despre fiecare punct în parte, dar aceste discuţii nu trebuie purtate doar cu Ministerul Justiţiei, sunt discuţii care vizează magistraţii, sunt discuţii în care trebuie să avem părerea şi a judecătorilor şi a procurorilor şi a asociaţiilor magistraţilor, pentru a putea pune anumite puncte în aplicare sau la anumite puncte să explicăm de ce nu putem implementa acel aspect din Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Dar cred că este foarte important dialogul şi Guvernul României va avea un dialog cu Comisia Europeană legată şi de acest aspect, dar şi de alte aspecte referitoare la această cooperare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Iulie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza