Premierul Dăncilă cere explicații privind lista de cerințe a Comisiei Europene

Premierul solicită clarificări privind o așa numită listă de cerințe în domeniul situației juridice, cerută de Comisia Europeană în 2012.

Adăugat: 20 Martie 2018
Ultima actualizare:20 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut aseară ministrului justiţiei, Tudorel Toader, să-i comunice dacă în ultimii şase ani, Comisia Europeană a solicitat informaţii cu privire la situaţia juridică şi paşii de urmat în cazuri de presupusă corupţie la nivel înalt aflate în curs de judecată.

Într-o scrisoare deschisă, şefa guvernului afirmă că în spaţiul public au apărut unele informaţii referitoare la o astfel de solicitare oficială, transmisă în anul 2012.

În acel document se cereau informaţii despre dosare în care erau vizaţi mai mulţi politicieni, între care Gheorghe Copos, Adrian Năstase şi Dan Voiculescu.

Cu câteva ore mai devreme, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că guvernul sau ministrul justiţiei vor solicita clarificări la Bruxelles în legătură cu această listă de cerinţe sosită în anul 2012 de la Comisia Europeană.

În opinia lui Liviu Dragnea, gestul forului comunitar de atunci este foarte grav şi poate fi considerat o imixtiune brutală în actul de justiţie din RomâniaAutor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza