Premierul Ciucă, întâlnire cu Asociaţia Oraşelor şi a Comunelor din România

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor şi ai Asociaţiei Comunelor din România.

Adăugat: 29 August 2022
Ultima actualizare:29 August 2022

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Nicolae Ciucă a avut consultări cu reprezentanții Asociației Orașelor din România și ai Asociației Comunelor din România. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Discuţiile au vizat, între altele, Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny, precum şi implementarea reformelor prevăzute în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

O altă temă s-a referit la măsurile de protejare a cetăţenilor şi a economiei de efectele creşterii preţurilor la energie.

Premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că la iarnă vor fi aplicate măsurile de plafonare şi de compensare.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Oraşelor, Adrian Teban, a cerut fonduri suplimentare pentru a se asigura funcţionarea şcolilor.

Adrian Teban: Din evaluarea noastră, aceste fonduri au fost asigurate doar până la jumătatea acestui an, deci pentru primul semestru şi am cerut premierului să găsim fonduri şi pentru semestrul al doilea în ceea ce priveşte bursele şcolare, dar şi cheltuielile materiale, cheltuielile cu utilităţile. Aici, premierul a solicitat să facem o analiză să vedem de unde vin aceste cheltuieli. Din bugetul total, doar circa 50% se asigură din costuri de la nivel naţional şi cealaltă parte e asigurată din bugetul local. La unele primării se ajunge chiar până la 60% din cheltuiala cu utilităţile să fie asigurată de la buget local.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, la ultima rectificare, executivul a direcţionat deja suplimentar peste două miliarde de lei comunităţilor locale pentru continuarea programelor de care beneficiază copiii din învăţământul preşcolar şi elevii. RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (29 august, ora 16:01)Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 August 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza