Premierul Ciucă: Continuă discuțiile pentru creşterea producţiei de energie

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, astăzi, că se continuă discuţiile, atât în coaliţie, cât şi cu diferite firme, pentru creşterea producţiei de energie.

Adăugat: 9 Martie 2022
Ultima actualizare:9 Martie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, astăzi, că se continuă discuţiile, atât în coaliţie, cât şi cu diferite firme, pentru creşterea producţiei de energie, în contextul războiului din Ucraina şi al obiectivului propus, de a obţine independenţa energetică faţă de Rusia.

Premierul a mai precizat că a avut, de dimineaţă, o întâlnire cu o companie americană interesată să dezvolte capacităţi de producere a energiei nucleare.

 Complexul Energetic Oltenia ar putea să pună în funcțiune din luna mai încă o turbină care să producă 300 de MWh, a anunțat premierul Nicolae Ciucă, iar prin finalizarea investiției de la centrala Iernut până la finalul acestui an se vor produce alți 210 MWh.

Şeful Executivului a explicat că avut mai multe discuții pe energie în ultimele zile, atât în cadrul coaliției, la nivelul Ministerului Energiei, dar și cu companiile de profil.

Nicolae Ciucă: După întâlnirea de astăzi dimineață există, de asemenea, o perspectivă ca în doi ani de zile, împreună cu Institutul de la Pitești, această companie să poată să finalizeze un demonstrator care ulterior va putea, în funcție de rezultate, să treacă la o producție mai mare astfel încât să putem să sporim ajungem la acel obiectiv pe care ni l-am propus, de independență energetică.

Premierul a mai spus evoluția din Ucraina este monitorizată cu atenție, urmărindu-se coordonarea eforturilor cu partenerii din Alianța Nord Atlantică și Uniunea Europeană, astfel încât să se poată asigura sprijinul necesar refugiaţior din Ucraina.”

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Martie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza