Premierul Ciucă: Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, au discutat cu reprezentanţii cultelor religioase.

Adăugat: 3 Decembrie 2021
Ultima actualizare:3 Decembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Întrevederea premierului Nicolae-Ionel Ciucă cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. Sursa: Gov.ro
trimite pe mail

Premierul Nicolae Ciucă şi ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila au discutat ieri cu reprezentanţii cultelor religioase pentru a le cere sprijinul în ceea ce priveşte campania de vaccinare anti-COVID.

O altă temă abordată a fost certificatul verde pentru accesul în biserici şi în celelalte unităţi de cult.

Reprezentanţii celor 17 culte religioase au cerut ca participarea credincioşilor la slujbe să fie liberă ca şi până acum şi să nu se facă în baza certificatului verde, a declarat după discuţiile cu aceştia premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: A fost o discuţie şi o solicitare a reprezentanţilor cultelor ca cetăţenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără obligativitatea deţinerii certificatului verde. Am cerut sprijinul cultelor pentru a putea să salvăm cât mai multe vieţi.

Şi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că va fi luată o decizie până la finalul anului în ceea ce priveşte certificatul verde, însă, în opinia sa, libertatea religioasă trebuie respectată.

Alexandru Rafila: Cred că, atunci când vom lua o decizie, care va fi până la urmă o decizie politică, ea trebuie luată în urma unui mecanism consultativ şi incluziv, adică nu trebuie să fie o decizie discreţionară, trebuie să fie o decizie care să fie cunoscută, înţeleasă şi respectată de toată lumea, iar libertatea religioasă reprezintă unul dintre elementele de bază.

În privinţa obligativităţii vaccinării invocată de unii reprezentanţi ai Comisiei Europene, Alexandru Rafila crede că fiecare stat membru are dreptul să-şi facă propriile politici în materie de sănătate publică.

 Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Decembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza