Premierul Cioloş: Toate forţele politice susţin parcursul european al Republicii Moldova

Premierul Dacian Cioloş a declarat că, după vizita recentă la Chişinău, este încredinţat că toate forţele politice, inclusiv cele pro-ruse, doresc continuarea parcursului european şi democratic al Republicii Moldova.

Adăugat: 28 August 2016
Ultima actualizare:28 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Dacian Cioloş, arhivă foto
trimite pe mail

El a explicat, astăzi, la Radio România Actualităţi, într-un interviu acordat colegului nostru, Gabriel Basarabescu, cum doreşte România să ajute, în continuare, autorităţile de la Chişinău.

"Obiectivul era nu doar de a putea elibera acea primă tranşă de 60 de milioane de euro către Republica Moldova, dar şi de a deschide calea prin acest lucru a unui acord cu Fondul Monetar Internaţional, şi totodată de a deschide calea şi a unor fonduri care urmau să vină de la Comisia Europeană. Am avut în mai multe rânduri discuţii cu cei de la Comisia Europeană, pentru a-i convinge să mergem împreună la pachet cu acest program de susţinere", a spus Cioloş.

Întâlnirea de ieri, din judeţul Suceava, dintre premierii României şi Poloniei înseamnă consolidarea relaţiilor viitoare dintre cele două state, dar acest lucru va avea loc în interirorul Uniunii Europene, alături de ceilalţi parteneri, a mai precizat Dacian Cioloş.

"Această aşa-zisă axă Bucureşti-Varşovia, pe care eu aş dori-o dinamizată în anii următori, indiferent cine ar fi la guvernare în Polonia sau în România, nu este doar o contrapondere la să zicem vechea Europă, ci se doreşte să fie o modalitate de a echilibra lucrurile în Uniunea Europeană, şi vreau să fiu foarte clar, nu dorim prin asta să adâncim falia dintre vechea Europă şi noua Europă, ci să găsim modalităţi prin care să discutăm şi să fim parte a procesului decizional de la egal la egal, şi cei din Est, şi cei din Vest, şi cei din Sud, şi cei din Nord, şi cei mai vechi, şi cei mai noi", a adăugat, premierul în interviul de la RRA.

AUDIOAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza