Premierul Cioloş participă la o întâlnire privind laserul de la Măgurele

Întâlnirea premierului are loc după ce, marţi, şeful Executivului, Dacian Cioloş, a discutat cu comisarul european pentru cercetare, Carlos Moedas, despre stadiul unor proiecte de infrastructură de cercetare.

Adăugat: 14 Octombrie 2016
Ultima actualizare:14 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş participă, în această dimineaţă, la o întâlnire legată de proiectul laserului de la Măgurele.

În atenţie se află dezvoltarea teritorială inteligentă.   

Întrevederea din această dimineaţă are loc după ce, marţi, şeful Executivului, Dacian Cioloş, a discutat cu comisarul european pentru cercetare, Carlos Moedas, aflat în vizită în ţara noastră, despre stadiul unor proiecte paneuropene de infrastructură de cercetare, în care este implicată şi România.

Reporterul Radio România Actualităţi, Petruţa Obrejan, transmite  că accentul în discuţiile dintre cei doi s-a pus pe iniţiativa care vizează transformarea platformei de la Măgurele într-un centru european de cercetare şi inovare.

Comisarul european a avut cuvinte de laudă şi a spus că proiectul dezvoltat la Magurele este unul dintre cele mai inovatoare de acest fel la nivel european.

Carlos Moedas a dat asigurări că el însuşi va fi un promotor al proiectului şi a fost prezent alături de premier şi la lansarea unei emisiuni de mărci poştale dedicate laserului.

Denumit oficial ELI-NP,  proiectul de la Măgurele se desfăşoară cu fonduri europene şi urmează să fie definitivat în 2019. În prezent, părţi ale laserului au trecut de testele individuale făcute la Paris şi sunt asamblate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza