Premierul Cioloş, întâmpinat la Iaşi de sindicaliştii din Educaţie

Un grup de sindicalişti din Educaţie l-a întâmpinat, astăzi, la Iaşi, pe premierul Dacian Cioloş, înainte de întâlnirea cu parlamentarii care reprezintă judeţele din Moldova.

Adăugat: 25 Aprilie 2016
Ultima actualizare:25 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Sindicaliştii şi-au exprimat o serie de nemulţumiri, între care şi neacordarea unui procent de 6% din Produsul Intern Brut pentru domeniul Educaţiei.

Acest lucru produce efecte negative pentru întreg sistemul, susţine preşedintele sindicatului, Laviniu Lăcustă. 

"Mă refer aici la finanţarea per elev care este insuficientă pentru asigurarea cheltuielilor de personal şi cheltuielilor materiale. Mă gândesc, de asemenea, la nerespectarea legislaţiei în ceea ce priveşte decontul de navetă şi aveţi cazul comunei Ungheni, care este, spunem noi, cel mai relevant din acest punct de vedere, un primar îşi permite să nu respecte o hotărâre judecătorească, ceea ce arată disfuncţii grave, anomalii în elaborarea Legii educaţiei naţionale. De asemenea, aş mai face referire la lipsa autorizaţiilor sanitare, la lipsa avizelor ISU, ceea ce, dacă vreţi, excede cadrului local şi facem referire, dacă vreţi, la un cadru mai larg naţional, de care cei din comune nu prea se pot ocupa şi nu au forţa financiară să o facă", a arătat Laviniu Lăcustă.

De menţionat că premierul Dacian Cioloş se află în vizită oficială la Iaşi, entru a lua parte la o discuție cu parlamentarii din zona de Est a României.

La discuţii sunt prezenți și vicepremierii Vasile Dâncu și Costin Borc, precum și alți membri ai Guvernului, iar discuţiile vizează şi autostrada care leagă Estul de Vestul țăriiAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza