Premierul Cioloş, întâmpinat cu proteste la Iaşi

Peste 150 de sindicalişti din învăţământul preuniversitar, de la Poştă şi angajaţi ai combinatului de utilaj greu din Iaşi l-au întâmpinat cu proteste pe premierul Dacian Cioloş.

Adăugat: 18 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dacian Cioloş a ajuns la Prefectură pentru o întâlnire cu reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţele Iaşi şi Vaslui.

Premierul este la Iaşi pentru a prezenta mecanismul antisărăcie, elaborat de Guvern, în sprijinul dezvoltării comunităţilor marginalizate din Moldova.

Sindicaliştii au vrut ca prim-ministrul să ştie şi problemele lor.

Angajaţii din învăţământ sunt nemulţumiţi pentru că în Iaşi nu s-ar respecta Legea educaţiei, spune liderul de sindicat Laviniu Lacustă. 

"Profesorii care au gradul didactic I şi 25 de ani vechime ar trebui să aibă o degrevare de două ore, lucru care iar nu se întâmplă. Mai mult, avem chiar diminuări de salarii la secretarii şi contabilii din învăţământul preuniversitar, cu sume semnificative cuprinse între 150 ?i 1.100 de lei, tocmai din cauza acestei ordonanţe 20, pe care domnul Cioloş a adoptat-o în luna august 2016", susţine el. 

Colegii de la Radio România Iaşi au vorbit şi cu liderul de sindicat, Adrian Flondor, de la Combinatul de utilaj greu, aflat în reorganizare judiciară din 2008.

Adrian Flondor a declarat că cei peste 400 de angajati au salariile neplătite din 2012. 

"Doleanţele sunt istorice. Sunt patru ani de zile de când umblăm pe drumuri pentru o cauză, o cauză ceea ce este trecut în Constituţia României, în CCM şi în CM. Nu vrem nimic, decât salariile muncite în această societate", a spus Adrian Flondor.  

Dacian Cioloş este, la Iaşi, însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, de miniştri muncii şi al fondurilor europene, şi de directorul  general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

După-amiază, premierul are programată o întâlnire şi cu reprezentanţii oamenilor de afaceri din Moldova.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza