Premierul Cioloş, îngrijorat de lipsa de interes privind Registrul electoral

Premierul Dacian Cioloş s-a declarat îngrijorat de faptul că sunt "extrem de puţini oameni" înscrişi în Registrul Electoral destinat alegerilor parlamentare în diaspora.

Adăugat: 20 Iulie 2016
Ultima actualizare:21 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

Premierul Dacian Cioloş se declară îngrijorat de faptul că  foarte puţini cetăţeni s-au înregistrat până acum în registrul electoral pentru românii din străinătate.

În deschiderea Şedintei de Guvern, premierul Dacian Cioloş i-a cerut ministrului pentru românii de pretutindeni, Maria Ligor să vină rapid cu o analiză a acestei situaţii.

"Doamna Maria Ligor, (...) cu experienţa pe care o aveţi după postul de ambasador şi în Spania şi acum în Canada, am convingerea că veniţi cu ideile şi cu energia de care avem nevoie în următoarele luni (...) pentru a pregăti cât mai bine alegerile parlamentare în diaspora. (...) O să vă rog să veniţi cât mai repede cu analiza pe care aţi făcut-o şi cu idei şi cu propuneri în acest sens", a precizat Cioloş.

Premierul Dacian Cioloş i-a mai solicitat ministrului pentru românii de pretutindeni să prezinte în următoarele săptămâni inclusiv propuneri de punere în practică a proiectelor destinate păstrării legăturilor dintre românii din străinătate şi România.

"Aş vrea să operaţionalizăm cât mai multe dintre proiectele pe care le-am pregătit, de legătură a ţării cu diaspora, şi (...) vă rog să veniţi în săptămânile următoare cu o informare în Guvern legat de stadiul diferitelor proiecte care au fost discutate până acum cu diferitele organizaţii din diaspora", a mai spus premierul Cioloş.

Datele la zi comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă arată că puţin peste 3.000 de cetăţeni români rezidenţi în străinătate au solicitat să fie înscrişi în Registrul electoral.

Dintre aceştia, peste 2.000 au optat să voteze prin corespondenţă, iar 719 solicită înfiinţarea de secţii electorale în localităţile de rezidenţă.

În Spania, mai puţin de 1.500 de români au îndeplinit această procedură, deşi aici trăiesc peste 800.000 potrivit corespondentei RRA, Anamaria Damian.
 Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Iulie 2016
Ultima actualizare:
21 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza