Premierul Cioloş după întâlnirea cu sindicaliştii: Acest guvern este un guvern al dialogului

UPDATE La Palatul Victoria a avut loc astăzi prima întâlnire între premierul Dacian Cioloş, vicepremierul Costin Borc şi reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Adăugat: 11 Decembrie 2015
Ultima actualizare:11 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloş, premierul României
trimite pe mail

UPDATE Au fost trecute în revistă principalele proiecte ale coaliţiei şi s-a discutat despre reevaluarea obiectivelor comune ale Guvernului şi mediului de afaceri.

Şeful executivului le-a transmis tot astăzi liderilor organizaţiilor sindicale prezenţi la Palatul Victoria că doreşte un dialog pragmatic şi eficient, şi nu unul de dragul imaginii.

"Acest guvern este un guvern al dialogului, am spus-o, şi îmi doresc un dialog pragmatic şi eficient, nu doar de dragul dialogului şi de dragul imaginii. Sunt dispus să discutăm de toate subiectele pe care le consideraţi importante", a spus Cioloş.

În urma întrevederii s-a convenit ca aceste întâlniri să continue cu regularitate în grupurile de lucru comune constituite la nivelul ministerelor şi aflate în coordonarea vicepremierului Costin Borc.

De asemenea, în perioada următoare va fi stabilit un calendar de lucru comun, alături de obiective concrete.

Luni,  7 decembrie, reprezentanţii marilor confederaţii sindicale i-au solicită premierului Dacian Cioloş convocarea Consiliului Tripartit de Dialog Social pentru discutarea salariului mimim pe economie şi a bugetului pe anul viitor.

Acest Consiliu pentru Dialog Social aduce la aceeaşi masă sindicatele, patronatele şi autorităţile cu putere de decizie.

Conform unui comunicat de presă, sindicatele reclamă distribuirea lipsită de echitate a creşterii economice, distribuire care în opinia lor favorizează deţinătorii de capital şi cei cu venituri mari.

De asemenea, sindicaliştii susţin că diviziunea din societate a dus la situaţia în care peste 40% din populaţia României se află în risc de sărăcie, iar peste un sfert din populaţie suferă de lipsuri extreme.

Executivul a promis un studiu de impact la care lucrează în prezent experţii guvernamentali.

Ştire în curs de actualizare.

Premierul Dacian Cioloş se va întâlni astăzi cu reprezentanţi ai unor confederaţii sindicale.

La începutul săptămânii, cinci confederaţii sindicale au solicitat guvernului să nu blocheze creşterea salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.

Executivul a promis un studiu de impact la care lucrează în prezent experţii guvernamentali

- See more at: http://www.romania-actualitati.ro/premierul_dacian_ciolos_se_va_intalni_astazi_cu_mai_multi_lideri_sindicali-84188#sthash.BdjozHxw.dpuf


Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza