Premierul Cioloş, decis să apeleze la experţi financiari pentru accesarea fondurilor europene

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că va apela la expertiza unor instituţii finaciare internaţionale pentru îmbunătăţirea capacităţii administrative şi a proiectelor cu fondurilor europene.

Adăugat: 20 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro Premierul Dacian Cioloş şi comisarul European, Corina Creţu
trimite pe mail

El a avut o întâlnire cu comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, sosită la Bucureşti la doar câteve zile de la preluarea mandatului de către noul guvern.

Discuţiile au vizat începerea rapidă a programelor operaţionale pentru exerciţiul finaciar 2014-2020, perioadă în care România are la dispoziţie peste 35 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

"Am înţeles că, în câteva săptămâni, vom putea avea o expertiză finanţată de Comisia Europeană prin care să aducem experţi din state membre care au experienţă în elaborarea unor proceduri şi criterii de recrutare şi de evaluare a personalului administrativ, pentru că pe toate posturile care sunt vacante acum şi pe care vrem să facem angajări, să facem aceste angajări pe bază de criterii clare, transparent, de evaluări clare şi cei care sunt interesaţi să intre în administraţia publică să fie evaluaţi corect.  Eficienţa administraţiei mi se pare un element esenţial ca să ne atingem celelalte obiective legate de absorbţia fondurilor, de calitatea absorbţiei fondurilor", a declarat Dacian Cioloş.

Acesta a subliniat  că are drept obiectiv o "întărire a profesionalizării administraţiei", iar în primă fază se va concentra pe pe "agenţiile, autorităţile de management care gestionează fondurile europene".

La rândul său, Corina Creţu a arătat că a recepţionat preocuparea premierului referitoare la reforma administraţiei publice şi a adăugat că se bucură pentru preocuparea pe care o arată executivul în privinţa absorbţiei fondurilor europene

"În opinia noastră, cel puţin în aceste şase săptămâni, România are nevoie de stabilitate la nivelul autorităţilor de management, pentru a-şi intesifica eforturile de încheiere în condiţii cât mai bune a perioadei de programare 2007-2014. În ceea ce priveşte perioada de programare 2014-2020, au fost adoptate toate programele operaţionale iar acum urmează concret perioada de implementare a proiectelor ce vor fi selectate pentru următorii ani", a spus Corina Creţu.

VIDEO Conferinţa comună a premierului Dacian Cioloş şi Comisarului European Corina CreţuAutor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alin Şerbănescu
Adăugat:
20 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza