Premierul cere "transparenţă totală" în problema alegerilor

Premierul Victor Ponta a declarat că Executivul va funcţiona până la parlamentare "la turaţie normală" şi le-a cerut miniştrilor responsabili cu organizarea alegerilor să asigure transparenţă totală.

Adăugat: 4 Decembrie 2012
Ultima actualizare:4 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta, le-a cerut miniştrilor săi, aflaţi la ultima şedinţă de guvern, înaintea alegerilor din 9 noiembrie,  să se concentreze asupra actului de guvernare, fiind forte posibil să se revadă şi în viitorul Cabinet.

Premierul le-a cerut celor responsabili cu alegerile  transparenţă totală şi sancţionarea oricui încalcă legea.

"Doamnelor, domnilor, este ultima şedinţă înainte de alegeri. Nu e cazul să vă ţin un speech de despărţire, pentru că pe baza voinţei care se va exprima duminică de către cetăţenii României este posibil să ne revedem şi chiar foarte probabil", le-a spus Ponta miniştrilor.

El a precizat că Executivul va funcţiona până la parlamentare "la turaţie normală" şi le-a cerut miniştrilor responsabili cu organizarea alegerilor să asigure transparenţă totală.

"Mă întreba cineva de ce sunt optimist că 2013 va fi un an mai bun: fiindcă n-o să avem alegeri în 2013 şi sperăm să nu mai avem secetă", a adăugat Victor Ponta.

"Suntem primul guvern de coaliţie care nu a avut nicio ceartă"

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că executivul pe care l-a condus a fost primul de coaliţie a cărui activitate nu a fost marcată de vreun conflict.

"Vreau să vă mulţumesc că suntem primul guvern de coaliţie care în şapte luni nu a avut niciun fel de ceartă, scandal, conflict. Pentru mine nu există miniştri PSD, PNL, PC. Există miniştri ai Guvernului României şi aşa v-am tratat şi aşa o să vă tratez în continuare. Vă rog frumos şi în aceste zile să nu uitaţi nimic din ce aţi realizat în aceste şapte luni", a spus Ponta, în debutul şedinţei de guvern.

El şi-a mai exprimat speranţa că actualul executiv va fi primul în funcţie care va înregistra un rezultat foarte bun la  alegerile parlamentare.

"S-ar putea să stabilim această premieră în istoria politică românească, să fim primul guvern în funcţie care câştigă la alegeri încrederea cetăţenilor. Până acum, de fiecare dată, Guvernul în funcţie fie pierdea alegerile, fie era undeva la limită",  a spus Ponta.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza