Premierul cere prefecților să se implice mai mult în campania de vaccinare

Premierul le-a cerut prefecților să se implice mai mult şi să organizeze mai multe evenimente legate de vaccinare, urmând exemplele de la Timişoara sau Cluj Napoca.

Adăugat: 28 Aprilie 2021
Ultima actualizare:28 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Un nou apel pentru imunizare a făcut ieri şi premierul, Florin Cîţu, la o întâlnire online cu prefecţii, cărora le-a cerut să se implice mai mult şi să organizeze mai multe evenimente legate de vaccinare, urmând exemplele de la Timişoara sau Cluj Napoca.
 
Dar premierul a vorbit şi despre respectarea în continuare a restricţiilor, înainte de minivacanţa de 1 Mai, care anul acesta coincide cu cea a Paştelui ortodox.
 
Staţiunile vor fi împânzite de poliţişti şi jandarmi, iar petreceri şi evenimente nu vor putea fi organizate.
 
Șeful executivului, Florin Cîțu, le-a cerut prefecților și polițiștilor să ia toate măsurile, astfel încât sărbătoarea Paștelui să treacă fără incidente, iar respectarea regulilor sanitare să fie asigurată.
 
Mai mult, premierul vrea ca populația din toate colțurile țării să aibă acces la dozele de vaccin.
 
Florin Cîțu:
/Vreau/ să văd în fiecare weekend în municipii, în orașe cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Trebuie să accelerăm această campanie. Timișoara ne-a dat un exemplu foarte bun. Avem deja două centre dirve-through de vaccinare unul la Cluj, unul la Deva. Am început şi /cu/ centre de vaccinare mobile, avem dozele necesare. Trebuie să împingem campania de vaccinare în toate zonele României.
 

Şi ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, le-a cerut prefecților și cadrelor din subordine să asigure un climat de normalitate pentru minivacanța de Paște, să fie vigilenți, fermi în aplicarea legii, dar fără excese inutile.
 
Lucian Bode: În noaptea de Înviere, veți veghea la buna desfășurare a ceremoniilor religioase, veţi fi cei cu care cetățenii vor lua contact. De aceea, conduita dumneavoastră trebuie să fie una ireproșabilă, cu prioritate va trebui să vă asigurați că oamenii respectă măsurile de protecție sanitară și totodată fără excese față de categorii de persoane vulnerabile.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza