Premierul cere o analiză a zonelor de risc în cazul vremii nefavorabile

Premierul Dacian Cioloş, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă şi şefii structurilor centrale şi locale participă la o vicdeoconferinţă.

Adăugat: 27 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:27 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile au anunţat, în cadrul Comandamentului de iarnă, de astăzi, că sunt pregătite să ia măsuri pentru a preîntâmpina situaţiile cauzate de vremea nefavorabilă.

În zonele vizate sunt luate în calcul variante de drumuri ocolitoare, dar şi identificarea bolnavilor care necesită îngrijire medicală permanentă, pentru a-i transporta spre spitale, dacă va fi nevoie.

Premierul României, Dacian Cioloş, le-a cerut miniştrilor şi autorităţilor locale o analiză a zonelor de risc în care sunt înregistrate în fiecare an probleme din cauza vremii.

"Ar fi, probabil, bine să putem să ne concentrăm atenţia mai mult pe regiunile respective şi să prevenim cetăţenii de potenţiale blocaje atunci când avem informaţii că ele pot să apară, dar şi să avem utilajele pregătite să putem interveni mai rapid, cu o capacitate mai mare atunci când este nevoie, pentru că în regiunile respective apar blocajele sistematic", a spus   Dacian Cioloş.  

La rândul său, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a declarat că 40.000 de angajaţi cu 7.300 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să acţioneze dacă situaţia o impune.

"Vom lua măsuri de restricţionare a traficului rutier acolo unde starea drumurilor sau evenimentele meteo impun acest lucru. Vom lua măsura închiderii arterelor de circulaţie pentru a putea să intervenim cu utilajele de deszăpezire sau a putea să permitem administratorilor drumurilor să gestioneze situaţia", a spus Petre Tobă. 

Şi ministrul energiei, Victor Vlad Grigorescu, a declarat că stocurile de gaze sunt suficiente pentru perioada următoare, însă sunt probleme cu stocurile de cărbune de la Complexele Energetice Hunedoara şi Oltenia.

De asemenea, sunt stocuri de sar, nisip, motorină şi clorură de calciu care acoperă o perioadă între 40 şi 60 de zile, peste media de realimentare programată, a dat asigurări ministrul transporturilor, Dan Costescu.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza