Premierul cere miniștrilor date despre execuţia bugetară

Premierul Florin Cîţu s-a declarat nemulţumit că unii miniştri afirmă că au o bună execuţie bugetară la mijlocul anului, când în realitate, ei nu au alocat niciun ban pentru marile proiecte.

Adăugat: 6 August 2021
Ultima actualizare:6 August 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Florin Cîţu le-a cerut din nou miniştrilor să îi prezinte datele despre execuţia bugetară la jumătatea anului, pe baza cărora va fi făcută apropiata rectificare.

El le-a dat timp până la sfârşitul săptămânii să spună cum au cheltuit banii alocaţi la începutul anului, pentru că fiecare minister va primi bani în plus doar în funcţie de execuţia bugetară de până acum.

Premierul Florin Cîţu s-a declarat nemulţumit că unii miniştri afirmă în spaţiul public că au o bună execuţie bugetară la mijlocul anului, când în realitate, ei nu au alocat niciun ban pentru marile proiecte de care răspund.

Florin Cîţu a subliniat din nou că bani în plus la rectificarea bugetară, care se va face luna aceasta, vor primi doar miniştrii care au cheltuit bugetul şi doreşte explicaţii suplimentare de la miniştrii care nu au o execuţie bugetară bună.

Florin Cîţu: Sunt 20 de miliarde de lei aproape, credite bugetare care nu au fost cheltuite. Multe dintre ele sunt la investiţii, unele sunt la fonduri europene. De aceea am spus că nu sunt mulţumit de execuţia bugetară şi acest lucru se vede aproape în toate ministerele. Vreau să fie foarte clar, nu ne batem joc de banii românilor. Cine nu a cheltuit banii până acum trebuie să vină cu explicaţii foarte bune, pentru că nu putem să punem bani, să alocăm resurse în buget şi să le ţinem acolo degeaba. Sunt ministere unde avem proiecte cu execuţie zero după şase luni de zile.

Săptămâna viitoare, rectificarea bugetară va fi discutată în interiorul coaliţiei de guvernare şi apoi ea va fi pusă în dezbatere publică.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 August 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza