Premierul cere Fiscului o analiză privind intrările firmelor în insolvenţă

Premierul Sorin Grindeanu a precizat că în perioada următoare, ANAF trebuie să se concentreze pe tema insolvenţei şi a imposibilităţii unor firme de a depăşi acest statut.

Adăugat: 14 Aprilie 2017
Ultima actualizare:14 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu cere Finanţelor şi Fiscului să prezinte urgent o analiză atentă privind intrările firmelor în insolvenţă,  o situaţie pe care a calificat-o drept "sport naţional".

Pe primul trimestru al anului, veniturile încasate de ANAF la bugetul de stat au fost mai mici faţă de prognoza Ministerului de Finanţe, însă mai mari decât în aceeaşi perioadă a lui 2016.

Preşedintele ANAF, Bogdan Stan, a anunţat că în primul trimestru au fost realizate venituri la buget cu 1,3% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

El a dat ca exemplu luna martie, când a fost înregistrată o creştere de 105,2 procente.

Cu toate acestea, Bogdan Stan a recunoscut că ANAF a colectat venituri cu aproximativ 1 miliard de lei mai puţin faţă de ce a cerut Ministerul de Finanţe.

"Veniturile administrate de ANAF au fost, față de programul comunicat de către Ministerul de Finan?e, cu 1 miliard 200 de milioane mai puțin. Asta înseamnă, ca și procent, 98% în primul trimestru, grad de realizare", a spus Bogdan Stan.

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a precizat într-o declaraţie de presă că în perioada următoare, ANAF trebuie să se concentreze pe tema insolvenţei şi a imposibilităţii unor firme de a depăşi acest statut.

"Trebuie să se facă o analiză foarte, foarte atentă şi le-am cerut celor de la Ministerul Finanţelor şi de la ANAF pentru a veni cu măsuri care să îmbunătăţească, să nu se mai practice un sport naţional; foarte multe active, foarte multe lucruri sunt blocate în tot acest proces de insolvenţă", a spus premierul.

Sorin Grindeanu a mai precizat că la această oră sunt aplicate de ANAF 14 măsuri prin care se doreşte îmbunătăţirea colectării de venituri la bugetul de stat.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza