Premierul cere explicaţii despre "greva spontană" de la CFR

Şeful Guvernului, Victor Ponta, i-a solicitat ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, explicaţii în legătură cu greva "spontană", de miercuri, de la CFR.

Adăugat: 16 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta a transmis angajaţilor CFR, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că le înţelege problemele şi ştie că au salarii mici, dar i-a atenţionat că nu vrea ca greva declanşată să devină un obicei şi să se transforme "într-un şantaj", explicând că autorităţile depun mari eforturi pentru plata salariilor.
    
"(...) Aş vrea să ştie toţi că trăim în România şi că facem eforturi foarte mari ca să le plătim salariile celor de la CFR. Nu aş vrea să devină un obicei lucrul ăsta, înţeleg problemele şi mă pun în pielea celui care câştigă şi aşa un salariu destul de mic la CFR şi o întârziere contează, fie că este vorba de o zi, dar aş vrea să nu se transforme totul într-un şantaj", a spus Ponta.
    
Şeful Executivului a cerut ministrului Transporturilor să concluzioneze cât mai repede cine este de vină pentru redactarea târzie a hârtiilor aferente salariilor, dar şi pentru "problema de fond" şi a apreciat că este incorect ca, astfel, să fie afectaţi pasagerii care mergeau la muncă pentru a-şi câştiga de asemenea salariul.

"Vă rog, domnule ministru să aveţi toate concluziile: cine este de vină, cum plătim din trezorerie şi fac un apel către toţi angajaţii de la CFR, facem toate eforturile din lume ca să îşi primească salariile, să îşi ţină locurile de muncă. Dacă îi blochează pe oameni în trenuri, s-ar putea să ne creeze probleme şi mai mari pentru finanţarea celor două companii, altfel foarte importante", a precizat primul ministru.

Fenechiu: Banii de salarii au intrat în contul CFR

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat după întâlnirea cu sindicatele, că banii de salarii au intrat în contul CFR Călători, astfel încât miercuri sau cel târziu joi, salariaţii să-şi primească salariile.

Anterior acestei întâlniri, ministrul Transporturilor a susţinut o conferinţă de presă în care a declarat că obligaţia sa este ca oamenii să-şi ia salariile la timp şi a anunţat că responsabilii pentru întârzierea plăţii salariilor la CFR vor plăti.

"Voi face o analiză , iar cei responsabili vor plăti. Avem obligaţia ca toţi oamenii să-şi ia salariile la timp", a spus Fenechiu, care a anunţat că întârzierea la plata salariilor a fost de o zi.

Fenechiu: Ştiam de marţi seara de greva "spontană"

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a afirmat că a aflat încă de marţi seara de greva "spontană" a angajaţilor CFR.
    
Angajaţii de la CFR Călători şi CFR Infrastructură au oprit spontan lucrul, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie, plăţile întârziind cu o zi.

Greva s-a încheiat la ora 9.00, când trenurile care au staţionat aproximativ două ore în gări au fost puse în mişcare.Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
16 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza