Londra, îngrijorată de valul imigranţilor. Cameron cere puteri sporite pentru ţara sa

Premierul britanic va solicita astăzi, la Bruxelles, puteri sporite pentru ţara sa pentru a limita valul de imigranţi din spaţiul comunitar.

Adăugat: 31 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: David Cameron, premierul Marii Britanii
trimite pe mail

Cameron va discuta pe această temă cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, susţine o sursă guvernamentală de la Londra, citată de Reuters.

David Cameron ar urma astfel să insiste asupra unei propuneri prin care imigranţii europeni nu vor mai avea dreptul să primească imediat beneficii sociale în Marea Britanie.

Discuţiile preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, la Londra, în această seară, le completează pe cele pe care premierul britanic David Cameron le-a avut în urmă cu două zile la Bruxelles cu şeful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schultz, precizează corespondenta RRA.

La Bruxelles circulă informaţia potrivit căreia în urma discuţiilor din această seară de la Londra, preşedintele Tusk ar putea publica în curând propunerile sale referitoare la cele patru puncte cerute de Guvernul de la Londra înaintea referendumului prin care britanicii trebuie să se pronunţe asupra menţinerii sau nu a ţării lor în Uniunea Europeană.

Liderii instituţiilor europene se declară optimişti că se va ajunge la un acord la jumătatea lui februarie, în timpul summitului european.

Premierul britanic a spus că progresele realizate nu sunt suficiente.

Principala sa cerinţă este însă impunerea unui moratoriu de patru ani privind ajutoarele sociale pentru cetăţenii europeni care vin să lucreze în Marea Britanie, o condiţie ce contravine însă principiului liberei circulaţii a persoanelor.

De menţionat că în ultimii ani, lideri politici britanici au acuzat fără să dovedească că europeni din est, în special români sau bulgari, ar fi abuzat sistemele sociale britanice.

Aceste acuzaţii au fost respinse de mai mulţi lideri est-europeni, în special din cele două state şi chiar de Comisia Europeană.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza