Premierul Boc susţine că nu este necesară concedierea a 80.000 de bugetari

Premierul Emil Boc respinge ideea concedierii a alţi 80 de mii de bugetari

Adăugat: 12 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prim-ministrul Emil Boc a respins, vineri, afirmaţiile unor lideri sindicali potrivit cărora în bugetul de stat pentru anul 2011 nu este prevăzută salarizarea a 80.000 de bugetari, care ar urma, astfel, să fie disponibilizaţi.
    

 

"Această afirmaţie este falsă, pentru că bugetul pe anul 2011 este construit pentru următoarele elemente: în primul rând, deficit 4,4 (procente din PIB - n.r.), masă salarială 39 de miliarde de lei, bugetari 1,29 milioane. Nu înţeleg de unde o asemenea afirmaţie că ar trebui încă 80.000 disponibilizaţi ca să ne încadrăm în 39 de miliarde de lei sau în suma de bani cerută', a spus Boc, într-o întâlnire cu presa, după o vizită la lucrările pentru centura de nord a Capitalei.
    

 

Potrivit Agerpres, el a menţionat că disponibilizările în sectorul bugetar vor continua potrivit actelor normative emise deja de Executiv.
    

 

"În acest moment, Guvernul are adoptate actele normative încă din vară, pentru încadrarea în 1,29 milioane de bugetari. Deci nu mai e nevoie de proceduri suplimentare, ci doar de finalizare a celor din exerciţiu", a adăugat premierul.
    

 

Pentru cel puţin 7% dintre bugetari, respectiv 80.000 de persoane, nu există o salarizare asigurată de bugetele instituţiilor unde lucrează, a declarat, joi, Răzvan Bordeanu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Locală din cadrul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor 'Sed Lex'.
    

 

"Există o Românie a declaraţiilor politice şi alta a certitudinilor. Ştim că avem o constrângere legată de Fondul Monetar Internaţional (FMI) prin care trebuie diminuate cheltuielile de personal de la 42 miliarde la 39 miliarde lei. De asemenea, ştim că salariile nu sunt asigurate pentru cel puţin 7% dintre bugetari, aproximativ 80.000 de persoane", a spus liderul sindical.
    
 

 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că statul mai are de disponibilizat încă 26.000 de salariaţi până la finalul acestui an, însă procesul de restructurare va continua şi în anul 2011, dar pe criterii calitative.Autor:
Cristina Ghioca
Editor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
12 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza