Premierul Boc a inaugurat încă o porţiune a autostrăzii Transilvania

Prim-ministrul, Emil Boc a declarat sâmbătă, că în ultimii doi ani, Guvernul a făcut câte 60 km pe an, "mult mai mult decât alţii în perioada de creştere economică".

Adăugat: 13 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbată, la inaugurarea a 10 km din tronsonul Câmpia Turzii - Gilău din cadrul Autostrazii Transilvania, ca Guvernul a făcut, în medie, în ulltimii doi ani, câte 60 km pe an, "mult mai mult decât alţii în perioada de creştere economică".




"Este o vorbă la români că toamna se numără bobocii, care poate fi spusă şi -toamna se numară kilometrii de autostradă" şi-a început premierul discursul de la Câmpia Turzii, cu ocazia finalizării tronsonului de 54 km din autostrada Transilvania.




"Anul acest vom finaliza, pe lânga cei 12 km de la Cluj din tronsonul de 54 km, cei 20 km din Bucureşti de la Chitila la Voluntari, în regim de autostradă şi cei 14 km de la Sibiu, care fac parte din Coridorul 4. Deci, practic, anul acesta avem finalizaţi 46 km de autostradă. Dacă la aceştia îi adaugăm pe cei de anul trecut- cei 42 km de aici plus 14 km din centura Ploieşti, tot în regim de autostradă, plus cei 14 km de la centura Timişoara - avem practic 70 de km plus 46 km, sunt 116 km de autostradă sau drumuri în regim de autostradă în doi ani, adică o medie de aproape 60 km pe an", a rezumat Boc realizările Guvernului.



El a adăugat că dacă, după Revoluţie, s-ar fi făcut în fiecare an o medie de 60 km autostradă pe an, ar fi fost finalizaţi în prezent peste 1200 km de autostradă, "dar din nefericire sunt sub 300 km".




"Asta face diferenţa şi arată că, deşi suntem în vremuri dificile de criză, am facut cu mult mai mult decât alţii în perioadă de creştere economică, atunci când erau bani foarte mulţi pentru lucrări de infrastructură dar, din nefericire, nu s-au concretizat", a reliefat Boc.




El a explicat că, în 2011, "lucrurile vor merge mult mai departe", având în vedere avantajul de a utiliza în teren banii din fonduri europene.

 


Şeful Executivului a felicitat ministrul Transporturilor pentru faptul că se află în faza finală de organizare a licitaţiilor pentru marile tronsoane de autostradă de pe coridorul 4, din bani europeni, "astfel încât cei 4,5 miliarde euro sa fie aduşi în România".




Pe de altă parte, premierul a arătat că bugetul pe 2011 este în pregătire şi că se caută soluţii de finanţare în continuare a proiectului Bechtel.

 


"Vom ajungem, sperăm, la o formulă în care sa contiuăm proiectul, în funcţie de resursele bugetare pe care le vom avea la dispoziţie", a mai spus Boc, subliniind că proiectul Bechtel este o prioritate, informează corespondentul RRA.

 



Autor:
Ciprian Iancu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema

Tags



Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza