Premierul aşteaptă desemnarea unui nou ministru al Sănătăţii din partea USR-PLUS

Premierul Florin Cîţu anunţă că aşteaptă desemnarea unui nou ministru al Sănătăţii din partea USR PLUS după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu din această funcţie.

Adăugat: 19 Aprilie 2021
Ultima actualizare:19 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Florin Cîţu anunţă că aşteaptă desemnarea unui nou ministru al Sănătăţii din partea USR PLUS după ce l-a demis pe Vlad Voiculescu din această funcţie.

Florin Cîţu: Este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci, voi asigura interimatul. Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la coaliţie. Coaliţia poate merge mai departe. Coaliţia este acolo să guverneze.

Premierul Florin Cîţu a mai menţionat că evaluarea miniştrilor din Cabinetul său are loc pe baza faptelor acestora, şi nu opiniilor, răspunzând la întrebarea dacă este posibil ca şi ministrul USR-PLUS de la Transporturi, Cătălin Drulă, să fie remaniat, după ce l-a criticat dur pe premier, în spaţiul public.

Pe de altă parte, preşedintele Senatului, Anca Dragu, membru al USR PLUS, critică decizia premierului Florin Cîţu de a-l demite pe Vlad Voiculescu şi precizează că există o sincopă în coaliţie.

Ea pledează însă pentru dialog.

Anca Dragu: Noi vrem să ne aşezăm la masa discuţiilor. În acest moment noi spunem că, din păcate, nu putem avea încredere în premierul Cîţu. Pe de altă parte, coaliţia trebuie să continue activitatea.

Parteneri de guvernare, cei din UDMR arată că nu există altă soluţie politică decât actuala coaliţie şi că, în opinia UDMR, premierul Florin Cîţu nu trebuie schimbat.

Din opoziţie, PSD cere USR-PLUS să voteze la nivelul legislativului înfiinţarea comisiei de anchetă parlamentară privind falsificarea datelor legate de epidemia de coronavirus, având în vedere posibilele inadvertenţe semnalate de Vlad Voiculescu dintre numărul real al decedaţilor din cauza COVID şi cel din raportările oficiale.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu: PSD a avut dreptate: datele din pandemie au fost măsluite, iar USR este dator să voteze pentru înfiinţarea comisiei de anchetă solicitată de PSD.

Sorin Grindeanu a exclus ca PSD să intre la guvernare alături de liberali, precizând că social-democraţii susţin fie un guvern cu premier PSD, fie alegeri anticipate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza