Premierul acceptă demisia lui Ioan Rus

Premierul Victor Ponta a anunţat pe un site de socializare că acceptă demisia lui Ioan Rus din funcţia de ministrul al Transporturilor.

Adăugat: 11 Iunie 2015
Ultima actualizare:11 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta, premierul României
trimite pe mail

Victor Ponta regretă situaţia generată de declaraţiile lui Ioan Rus şi precizează-pe facebook- faptul că  acceptă demisia înaintată de Rus.

"Regret situatia generăta de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!", scrie premierul Ponta pe site-ul de socializare.

De menţionat că în jurul orei 16.00, ministrul Transporturilor, s-a prezentat la Palatul Victoria unde, potrivit surselor, a avut o discuţie scurtă cu premierul Victor Ponta.

 

Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din...

Posted by Victor Ponta on 11 Iunie 2015
 
Ministrul Ioan Rus - cunoscut pentru afirmaţiile sale tranşante şi formulate în termeni neoaşi, a susţinut într-un interviu, că românii care lucrează în străinătate în domeniul construcţiilor pentru salarii de 1500 de euro ar putea reveni în România pentru salarii mai mici de 700 de euro, dar care le-ar permite să fie alături de soţiile şi copii lor, care, în lipsa capului familiei, o apucă pe căi greşite. 

Ioan Rus a folosit cuvinte nepotrivite pentru copiii şi soţiile acestora.

Rus a susţinut ulterior că nu a intenţionat să jignească pe nimeni, că, dimpotrivă, declaraţia sa nu ar fi avut vreo nuanţă peiorativă.

După ce reprezentanţii  opoziţiei au apreciat că ministrul Transporturilor i-ar fi insultat pe românii plecaţi să muncească în străinătate şi au cerut demisia sau demiterea acestuia, într-o intervenţie la un post de televiziune, ministrul Transporturilor şi-a cerut scuze celor pe care i-a jignit şi a precizat că îi va cere "eventual" premierului să-i accepte demisia.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cristina Dumitrescu
Adăugat:
11 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza