Premierul a prezentat bugetul pe 2013 partidelor parlamentare

Premierul Victor Ponta a participat, marţi, la şedinţele grupurilor parlamentare ale USL, UDMR, PP-DD şi minorităţilor naţionale pentru a face prezentări ale bugetului de stat pe 2013.

Adăugat: 29 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:29 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta le-a transmis marţi parlamentarilor Uniunii Social Liberale că nu există restricţii privind amendarea proiectului de buget pe 2013, dar a subliniat că, mai important decât orice, este unitatea şi solidaritatea în această acţiune.

"Nu s-a pus problema şi nu există interdicţii privind amendarea proiectului de buget. Dacă există amendamente - eu nu pretind că bugetul construit împreună este perfect - amendamente bune, în care ştim de unde luăm nişte bani, pe care poate nu îi folosim bine şi îi punem în altă parte, aveţi tot sprijinul meu", le-a spus Victor Ponta parlamentarilor USL, la şedinţa grupurilor reunite de la Palatul Parlamentului.   

Pe de altă parte, el le-a solicitat să nu vină cu propuneri formale, care nu pot fi materializate, iar apoi să acuze Executivul, arătând că este vorba despre Guvernul lor "şi atunci trebuie să fie un Guvern bun". 

El a estimat că Opoziţia va adopta, la dezbaterea bugetului, o atitudine "de demagogie şi ipocrizie" şi i-a îndemnat pe reprezentanţii USL să dea dovadă de seriozitate.

Ponta: Grupul minorităţilor naţionale a avut amendamente la bugetul pe 2013

După întrevederea cu deputaţii din grupul minorităţilor naţionale, premierul a declarat că aceştia au avut amendamente la proiectul de buget pe anul 2013, el arătând că acestea au fost discutate, lucru care se va întâmpla şi în cadrul comisiilor de buget-finanţe.

"Grupul minorităţilor a fost şi este aliatul nostru în majoritatea parlamentară. Am făcut o discuţie lungă pe buget şi pe alocările pentru minorităţi. Au şi amendamente, le-am discutat o mare parte dintre ele, ce se poate face pentru minorităţi facem, ce nu se poate, nu se poate acum", a spus Ponta.

Întrebat dacă amendamentele discutate ar fi sustenabile financiar, Ponta a răspuns: "Nu pot să vă spun decât că se vor discuta în comisii".

Kelemen Hunor: Majoritatea colegilor susţine că bugetul nu trebuie votat în această formulă

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după întâlnirea cu premierul Victor Ponta că formaţiunea pe care o conduce nu a luat decizia formală cu privire la votul asupra bugetului de stat pe 2013, dar că "marea majoritate a colegilor spun că nu trebuie votat în această formulă".

"Este prematur înainte de dezbateri să spunem cum vom vota, dar marea majoritate a colegilor spun că nu trebuie votat în această formulă, nu cred că este cazul şi nu este necesar votul nostru, dar decizia formală, instituţională - înainte de votul final", a declarat Kelemen Hunor după întâlnirea pe care parlamentarii UDMR au avut-o cu premierul Victor Ponta.

El a subliniat că UDMR a prezentat viziunea sa şi a "tras un semnal de alarmă în legătură cu problemele identificate în proiectul de buget", opinând că această consultare a fost constructivă şi necesară.

"Cu toate că nu am ajuns la concluzii comune în ceea ce priveşte proiectul de buget, este corect ca premierul să vină în faţa grupurilor parlamentare şi să spună ce are de gând să facă cu bugetul statului", a considerat Kelemen Hunor.

Principala problemă sesizată de UDMR a vizat investiţiile, a spus Kelemen Hunor, susţinând că "foarte multe proiecte începute nu vor fi finalizate" şi că nu există alocări pentru investiţii importante.

"Am ridicat problema Autostrăzii Transilvania, care de foarte mulţi ani stă şi nu se poate finaliza din varii motive şi există o lipsă de finanţare şi în 2013. Am tras un semnal de alarmă în ceea ce priveşte modificările la Codul fiscal, care vor intra în vigoare în 2013, privind fiscalizarea în agricultură, spunem noi, fără cap, fiindcă sunt foarte multe lucruri care trebuie clarificate în timpul dezbaterilor în Parlament", a subliniat Kelemen Hunor.

Alte probleme aduse în discuţie au vizat bugetul Ministerului Culturii şi electrificarea unor zone, a mai menţionat liderul UDMR, potrivit căruia 95.000-96.000 de români nu beneficiază de curent electric.

Grupul parlamentar PDL nu a participat la şedinţa dedicată prezentării bugetului de stat pe 2013.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
29 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza