Premierul a acceptat demisia lui Gabriel Biriș

Secretarul de stat Gabriel Biriș a demisionat în urma scandalului legat de modificarea Codului Fiscal.

Adăugat: 8 Septembrie 2016
Ultima actualizare:8 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dacian Cioloș, premierul României
trimite pe mail

Premierul a acceptat demisia lui Gabriel Biriş din funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor, în urma scandalului legat de o eventuală modificare a Codului Fiscal.

Principala propunere controversată se referea la contribuţia la asigurările sociale şi la cea pentru sănătate, care ar fi urmat să fie suportată integral de salariat şi nu de angajator.

Gabriel Biriş şi-a asumat proiectul, precizând însă că acesta ar fi o propunere aflată într-o discuţie internă care ''nu înseamnă niciun leu în plus sau în minus plătit de angajat sau angajator'', ci vizează plafonarea bazei de calcul a tuturor contribuţiilor sociale.

Guvernul a dezminţit aceste informaţii şi a precizat că acesta nu are în vedere majorări de taxe şi impozite, nici creşterea contribuţiilor sociale obligatorii.

În perioada următoare, Ministerul de Finanţe va pune în dezbatere publică nişte modificări ale Codului Fiscal, dar singurele măsuri vizate sunt de simplificare a procedurilor fiscale în favoarea desfăşurării activităţii economice.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza