Premieră la RadiRo: O orchestră simfonică din China, deschide Festivalul

Orchestra Simfonică din Shenzhen, China, sub bagheta dirijorului Lin Daye, a dat startul celei de a treia ediţii a Festivalului Internaţional al Orchestrelor Radio – Radiro, vineri, 23 septembrie 2016.

Adăugat: 24 Septembrie 2016
Ultima actualizare:24 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Concertul de deschidere a marcat o dublă premieră: este pentru prima dată când o orchestră simfonică din China concertează în România şi este prima participare a unei orchestre din Asia la Festivalul RadiRo.

Protagoniştii serii au fost pianista Zhang Zuo, una dintre cele mai bine cotate pianiste din China în plan internaţional, şi violonistul Gabriel Croitoru, cu a sa vioară Guarneri del Gesù, aceeaşi cu care George Enescu şi-a încântat ascultătorii în timpul vieţii.

Timp de nouă zile, cât va dura Festivalul RadiRo, această scenă va deveni un spaţiu al călătoriei muzicale pe meridianele lumii! Vor concerta la Sala Radio orchestre simfonice din China, Norvegia, Germania, Austria, Marea Britanie şi România.

Ovidiu Miculescu: Suntem o voce puternică în rândul partenerilor noştri din întreaga lume

"Suntem o voce puternică în rândul partenerilor noştri din întreaga lume. Radio România este lider de audienţă la nivel naţional şi, îndrăznesc să spun, unul dintre cei mai importanţi actori culturali, prin proiectele noastre culturale şi educaţionale desfăşurate dincolo de microfon. Iar muzica este miracolul care face posibilă depăşirea tuturor frontierelor!, "a declarat Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General Radio România, în discursul de deschidere a festivalului.

Foto Alexandru DoleaAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza