Premieră în presă. Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, în studioul RRA

În premieră pentru presa din România, preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean vine în studioul RRA pentru a răspunde la întrebări ascultătorilor. De la ora 13.20.

Adăugat: 14 Martie 2016
Ultima actualizare:14 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Zegrean, preşedintele CCR
trimite pe mail

Curtea Constituțională a fost implicată în mai multe rânduri în unele controverse majore din societatea românească.

Acest lucru este de înţeles întrucât CCR este instituția care are de multe ori ultimul cuvânt în caz de conflict între instituții sau în cazul unor legi importante dar și contestate emise de majoritățile parlamentare.

Cel mai recent episod din această serie de controverse este cel în care Curtea Constituțională a decretat că SRI nu poate fi implicat în anchetele penale.

Decizia CCR a părut să nemulțumească și SRI, care făcea interceptări în aceste anchete, dar și DNA, care beneficia de acest "aport tehnic" de la SRI, în vreme ce guvernul a trebuit să regândească din mers noi proceduri pentru continuarea anchetelor.

Așa încât CCR a ajuns repede sub o ploaie de critici, prin multe dintre ele reproșându-i-se afectarea campaniei anticorupție.

Cum răspunde șeful CCR la aceste obiecții? De ce tocmai acum a descoperit Curtea că anchetele anticorupție au la bază o implicare nelegală a SRI-ului? Ce se va întâmpla cu interceptările, se va reveni la situația de acum câțiva ani în care ele puteau fi făcute de o puzderie de servicii secrete?

Aflaţi ascultând de la ora 13.20, emisiunea "Probleme la zi".

Realizator: Alexandra Andon

Producător: Magdalena Zăvoianu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza