Pregătirile pentru referendum intră în linie dreaptă

Autorităţile fac ultimele pregătiri pentru referendumul constituţional de la sfârşitul acestei săptămâni.

Adăugat: 4 Octombrie 2018
Ultima actualizare:4 Octombrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul de Interne a suplimentat numărul de angajaţi care vor supraveghea buna desfăşurare a consultării populare, iar reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente dau asigurări că retragerea unor preşedinţi de secţii de votare nu va afecta scrutinul.

18.662 de secţii de votare sunt organizate la nivel naţional pentru referendumul din acest weekend, iar pentru buna desfăşurare a acestuia vor fi la datorie 38.000 de angajaţi ai Ministerului de Interne, în plus faţă de dispozitivul curent de 12.000 de efective.  

"Principalele misiuni vor viza paza şi protecţia secţiilor de votare, asigurarea măsurilor de ordine publică, în afara localurilor de vot şi verificarea tuturor sesizărilor privind posibile incidente electorale. Vă asigur că la nivelul fiecărui Inspectorat Judeţean s-a luat toate măsurile, ca toate cele 18.662 de secţii de votare să fie protejate", a spus Nucu Marin, secretar de stat în MAI.

În privinţa retragerii unor preşedinţi desemnaţi ai secţiilor de votare, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ, a precizat că nu este o situaţie neobişnuită, iar procesul electoral nu va fi afectat din cauza acestui lucru. 

"Vorbim de aproximativ 4.000 de oameni la nivel na?ional, iar baza de date pusă la dispoziţie de către AEP preşedinţilor de tribunale este de aproape 60.000 de persoane. Oamenii se retrag din motive personale, că sunt plecaşi din ţară şi au fost contactaţi, în sensul ăsta, că au alte probleme de rezolvat în ziua respectivă. Subiectul a fost aduse în atenţia opiniei publice de către preşedinţii de tribunale care au această activitate în plus de desfăşurat acum şi nu ştiau că trebuie să facă şi înlocuiri. Le-au făcut", a spus Marian Muhuleţ.

Ministrul afecerilor interne, Carmen Dan, a mai anunţat că Prefectura Capitalei a solicitat o suplimentare a bugetului, iar acesta s-a majorat deja cu 516.000 de lei.
 Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Octombrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza