Pregătiri pentru votul din 11 decembrie în diaspora

Românii din străinătate sunt aşteptaţi să-şi exprime duminică, 11 decembrie, opţiunile de vot pentru alegerile parlamentare.

Adăugat: 5 Decembrie 2016
Ultima actualizare:5 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul de Externe încheie acum instruirea experţilor electorali care se vor ocupa de secţiile de votare din străinătate.

Sesiunile de instruire au fost destinate misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare din mai multe ţări europene care vor face parte din corpul experţilor electorali din străinătate.

Ei vor gestiona sistemul de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal în cadrul birourilor electorale din secţiile de votare.

De asemenea, la dispoziţia românilor din afara ţării este şi un call-center în cadrul Centului de contact şi suport a cetăţenilor români din străinătate dezvoltat de Departamentul consular al Ministerului de Externe.

Acest call-center oferă informaţii despre condiţiile de exercitare a dreptului de vot în străinătate, modalităţile de exercitrare a votului fie prin corespondenţă, fie la secţiile de votare, detalii despre actele de identitate necesare pentru exercitarea votului sau locaţiile secţiilor de votare.Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza