Pregătiri pentru sesiunea parlamentară extraordinară

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru Legea Agenţiei Naţionale de Integritate şi alte proiecte din domeniul Justiţiei.

Adăugat: 4 August 2010
Ultima actualizare:4 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se întruneşte,miercuri,  pentru a discuta posibilitatea convocării unei sesiuni extraordinare.


Întâlnirea vine în urma solicitării şefului statului şi se referă la trei proiecte de lege din domeniul justiţiei, printre care şi legea ANI.


Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, spune că Biroul Permanent va transmite Comisiei juridice hotărârea Curţii Constituţionale privind legea ANI, deputaţii jurişti urmând să decidă dacă se va întocmi un nou proiect de funcţionare a ANI sau dacă se amendează cel vechi.


Roberta Anastase declara, zilele trecute, că data la care va fi convocată sesiunea extraordinară depinde de momentul în care va fi finalizat proiectul ANI, în condiţiile în care Traian Băsescu a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare în prima parte a lunii august, în care să se dezbată nu doar acest act normativ, ci şi o lege privind Curtea Constituţională, dar şi proiectul "micii reforme" în justiţie.


16 august - data probabilă a sesiuniiPDL a avansat ca dată pentru această sesiune extraordinară 16 august, iar priorităţile democrat-liberalilor sunt legea ANI - la Camera Deputaţilor, iar legislaţia în domeniul justiţiei şi legea parteneriatului public privat - la Senat.


Partidele din opoziţie nu se opun convocării unei sesiuni extraordinare, dar doresc ca agenda dezbaterilor să nu se limiteze doar la temele propuse de preşedintele Traian Băsescu.PSD susţine ca, pe lângă legea ANI, să fie dezbătute în procedură de urgenţă ordonaţele guvernului privind majorarea TVA, descentralizarea spitalelor şi finanţarea autorităţilor publice locale.Şi liberalii propun spre dezbatere o serie de acte normative în domeniul economic, cele privind modificările aduse de guvern Codului Fiscal, dar şi iniţiativele PNL care propun acordarea de facilităţi fiscale pentru ieşirea din criză. PSD şi PNL vor susţine la şedinţa Biroului Permanent de miercuri ca propunerile lor să fie incluse pe agenda sesiunii extraordinare.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
4 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza