Pregătiri pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE

Miniştrii trebuie să se mobilizeze pentru a pregăti toate detaliile de organizare, logistică şi resurse umane pentru momentul când România va prelua preşedinţia Consiliului UE.

Adăugat: 27 Iulie 2017
Ultima actualizare:27 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Astăzi, miniştrii urmează să prezinte în guvern listele complete cu persoanele desemnate să facă parte din grupurile de lucru ministeriale de pregătire a mandatului României la Preşedinţia Consiliului UE.

Premierul Mihai Tudose le-a cerut ieri membrilor cabinetului său să se mobilizeze cât mai repede şi să pregătească din timp toate detaliile de organizare, logistică şi resurse umane pentru momentul când România va prelua această funcţie.

Persoanele care vor fi desemnate în aceste grupuri de lucru şi cele care vor fi trimise la post în cadrul reprezentanţei permanente a României pe lângă UE vor fi evaluate pe criterii tehnice şi profesionale, a mai spus şeful executivului.

Ţara noastră va deţine Preşedinţia Consiliului UE în perioada ianuarie-iunie 2019, mandatul fiind devansat cu şase luni din cauza ieşirii Marii Britanii din UE.'Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza