Pregătiri intense pentru summitul de la Sibiu

La Sibiu se vor afla şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre ai Uniunii Europeane.

Adăugat: 8 Mai 2019
Ultima actualizare:8 Mai 2019

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Vulcan
trimite pe mail

La Sibiu se vor afla, mâine, şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre ai Uniunii Europeane, câteva zeci de delegaţii oficiale, sute de invitaţi de rang înalt, 1.000 de jurnalişti şi traducători, potrivit autorităţilor române.

Oraşul de pe Cibin s-a pregătit intens pentru acest eveniment istoric.

Sibiul devine de astăzi cel mai bine păzit oraş din România şi chiar de pe continent, pentru că încep să sosească liderii europeni.

La Aeroportul Internaţional din Sibiu s-au luat măsuri speciale, pentru că aici vor ateriza aeronavele celor mai importanţi oaspeţi. În aceste zile va fi o creştere record a traficului aerian.

Numărul de aterizări şi decolări va fi şi de patru ori mai mare faţă de o zi obişnuită, iar vârful va fi mâine, în ziua summitului, când se aşteaptă să fie în jur de 120 de aterizări şi decolări.

Reprezentanţii aeroportului au dat asigurări că, în ciuda suprasolicitării programul de zbor al curselor comerciale regulate nu va fi afectat.

De la aeroport spre centrul oraşului coloanele oficiale se vor deplasa pe un culoar special de aproximativ patru km, care a fost delimitat cu balize din plastic pe două din cele patru benzi ale şoselei.

Şi la Spitalul Judeţean din Sibiu s-au luat măsuri deosebite pentru eventuale situaţii medicale de urgenţă în perioada summitului.

S-au dublat gărzile şi stocurile de sânge, iar căile de acces în spital au fost securizate.

De asemenea, în oraş au fost amenajate spitale de campanie şi puncte de prim ajutor.

De astăzi se pun în aplicare mai multe restricţii de trafic.

Din această dimineaţă de la ora 8:00 vor fi deviate zece trasee ale autobuzelor de transport în comun, iar din această seară vor fi închise circulaţiei auto câteva străzi din centrul istoric.

Mâine, în ziua summitului, se vor impune restricţii şi pentru pietoni în anumite zone centrale.

Pentru informarea cetăţenilor despre toate aceste restricţii, autorităţile locale au deschis un call center non-stop, care poate fi apelat la numărul 0269 208 978, număr cu tarif normal.

Echipa Radio România Actualităţi aflată la Sibiu vă va ţine la curent cu informaţii despre acest mare eveniment găzduit de România, aummitul şefilor de stat sau de guvern din ţările Uniunii Europene.
 Autor:
Carmen Vulcan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza