Prefectura Mureş nu autorizează marşul solicitat de Consiliul Naţional Secuiesc

Prefectul judeţului Mureş, Corneliu Grosu, a declarat, sâmbătă, într-o conferinta de presa, că marşul de luni, 10 martie, preconizat a fi organizat de Consiliul Naţional Secuiesc, cu prilejul Zilei Libertăţii Secuilor, nu este autorizat.

Adăugat: 9 Martie 2014
Ultima actualizare:9 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Afirmaţiile prefectului au fost făcute pe fondul recentelor declaraţii ale preşedintelui Consiliului Naţional Secuiesc, Izsak Balazs.

Acesta susţinea, într-un interviu acordat unei agenţii de presă străină că, prefectului judeţului Mureş i-ar fi comunicat faptul că hotărârea Primariei Târgu Mureş, de anulare a marşului, excede limitelor de competenţă ale prefectului.

Izsak Balazs a mai susţinut că decizia municipalităţii este ilegală şi că marşul poate avea loc.

La rândul său, prefectul de Mureş, Corneliu Grosu a precizat că aceste afirmaţii şi interpretari sunt neadevărate, tendenţioase, periculoase şi creează în mod voit confuzie în rândul populaţiei, atragând atenţia că marşul prevăzut pentru data de 10 martie în Târgu Mureş nu este autorizat nici de Primăria Târgu Mureş, nici de instanţa de judecată şi nici de Prefectura Mureş.

Prefectul judeţului Mureş a atras atenţia că orice acţiune de această natură este ilegală şi va fi sancţionată potrivit legii.

Amintim că în 2013, CNS a solicitat aviz pentru organizarea unei manifestări comemorative la monumentul Secuilor Martiri, urmată de un marş de protest, care ar fi trebuit să se desfaşoare pe traseul Secuilor Martiri - sediul Prefecturii Mureş.

Primaria Târgu Mures le-a acordat aviz favorabil pentru momentul comemorativ, însă nu şi pentru marş, unul dintre motivele invocate fiind acela ca în urmă cu un an, în timpul marşului au fost scandate lozinci antiromâneşti: „Autonomie”, „Tinutul Secuiesc nu e România!” şi „Sa piara Trianonul!”, informează corespondentul RRA.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
9 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza