Prefectul judeţului Galaţi, reţinut de procurori

Trafic de influenţă, şantaj, instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi abuz în serviciu, sunt acuzaţiile DNA care au condus la reţinerea, pentru 24 de ore, a prefectului judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu.

Adăugat: 15 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prefectul judeţului Galaţi, Cătălin Emanoil Bocăneanu, a fost reţinut, vineri dimineaţă, şi va fi prezentat tribunalului cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Mandatul de reţinere a fost emis, după ce joi, procurorii DNA au efectuat percheziţii la sediul Prefecturii şi al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Populaţiei, instituţie ce a fost condusă, până în mai 2012, de prefectul judeţului Galaţi, Cătălin Emanoil Bocăneanu.

În urma percheziţiilor, procurorii au plecat din sediul Direcţiei de Evidenţă a Populaţiei cu dosare, iar în primă fază, birourile prefectului şi al consilierului său au fost sigilate. Ieri seară, procurorii s-au întors în sediul Pefecturii împreună cu prefectul, de unde au plecat cu dosare şi computere.

Procurorii anticorupţie susţin că Emanoil Cătălin Bocăneanu a exercitat ameninţări şi presiuni asupra unei persoane din conducerea Direcţiei Judeţene Galaţi pentru Evidenţa Persoanei, pentru a o determina să accepte angajarea în instituţie a unei cunoştinţe a prefectului, şi a sprijinit un candidat pentru ocuparea funcţiei de inspector şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

De asemenea, prefectul reţinut a efectuat demersuri în favoarea unei firme pentru a primi un contract cu o direcţie din subordinea sa.

Pentru aceste intervenţii, el a pretins bunuri şi o sumă de bani din contravaloarea contractului.

Bocăneanu, eliberat din funcţie

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a semnat, vineri, propunerea de eliberare din funcţia de prefect al judeţului Galaţi a lui Emanoil Cătălin Bocăneanu, informează MAI.

Potrivit unui comunicat, propunerea de eliberare din funcţie a fost transmisă Secretariatului General al Guvernului, hotărârea urmând să fie adoptată în prima şedinţă a Executivului.

În conformitate cu reglementările legale în vigoare, până la numirea unui nou prefect, conducerea instituţiei va fi asigurată de subprefectul Gabriel Aurelian Panaitescu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza