Predoiu: PDL cere demisia Guvernului

Democrat-liberalii solicită demisia premierului Victor Ponta, pe care îl acuză de incompetenţă în gestionarea situaţiilor de criză.

Adăugat: 27 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:27 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu-PDL
trimite pe mail

Primvicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că, la doar câteva zile după eşecul operaţiunilor de salvare din munţii Apuseni, Guvernul se dovedeşte a fi din nou ineficient în faţa zăpezilor din ţară.

"Treaba noastră este să vedem dacă Guvernul, dacă miniştrii au fost acolo unde trebuiau să fie şi n-au fost. Asta este cert, e motivul pentru care le cerem demisia. (...) Ponta nu mai are ce căuta nici din punct de vedere moral şi cred că nici din punct de vedere legal la Palatul Victoria", a declarat liderul PDL.

Predoiu a mai declarat că el nu poate ţine cont de afirmaţiile premierului care susţine că situaţia este sub control, atâta timp cât din ţară vin informaţii contrare, "19 drumuri blocate, 30 de localităţi izolate, 80 de trenuri anulate şi sute de oameni izolaţi".

Cătălin Predoiu declară că incompetenţa Guvernului este cu atât mai mare cu cât Executivul a avut informaţii din timp în legătură cu evoluţia vremii.

În opinia prim-vicepreşedintelui PDL,  Victor Ponta ar avea un "joc politic personal" în convocarea CSAT-ului, dorind să deturneze atenţia spre aspectele tehnice din cazul accidentului aviatic.

"Doreşte convocarea CSAT-ului. Doreşte să o facă pentru că are un joc politic personal aici. Are de lămurit o chestiune de interes propriu cu privire la conducerea STS. (...) E clar că are un interes. Vrea să mute discuţia spre aspecte tehnice. Eu nu exclud că sunt şi probleme tehnice, dar trebuie investigate de un specialist", a spus democrat-liberalul.

Prim-vicepreşedintele PDL a susţinut că, în situaţia în care ar fi convocată o şedinţă a CSAT, pe ordinea de zi ar trebui să se afle şi punctul referitor la modul în care Executivul a gestionat urmările accidentului aviatic produs în judeţul Cluj.

"Dacă se ajunge la convocarea CSAT-ului, credem că pe ordinea de zi ar trebui să figureze şi modul în care premierul şi-a făcut datoria în orele după accident, credem că trebuie să se vadă cum miniştrii Stroe şi Mănescu şi-au făcut datoria, să se vadă dacă sistemele au funcţionat şi dacă trebuie aduse îmbunătăţiri acestor sisteme de intervenţie rapidă", a mai spus fostul ministru al Justiţiei.

Predoiu a solicitat în numele PDL constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să analizeze cauzele producerii accidentului aviatic şi modul în care guvernanţii şi-au îndeplinit atribuţiile, subliniind că doreşte ca din comisie să facă parte şi un reprezentant al democrat-liberalilor.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Bogdan Isopescu
Adăugat:
27 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza