Predoiu: Guvernul nu a precizat măsurile de susţinere a Codului Fiscal

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat că argumentele pentru care preşedintele Klaus Iohannis a retrimis Codul fiscal în Parlament sunt corecte şi că reexaminarea documentului "se impune ca urmare a proastei guvernări".

Adăugat: 17 Iulie 2015
Ultima actualizare:17 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al PNL
trimite pe mail

Liberalii consideră că argumentele aduse de preşedintele Klaus Iohannis în motivarea respingerii codurilor fiscale sunt justificate.

Prim-vicepreşedintele partidului, Cătălin Predoiu, afirmă că Executivul nu a precizat câteva măsuri premergătoare care să susţină implementarea Codului Fiscal fără producerea unor dezechilibre economice.  

"În programul PNL, în declaraţiile publice, noi am spus încă dinainte de a se adopta Codul, în dezbaterile din Parlament, că este nevoie de reforme economice pentru aplicarea lui cu succes şi că în niciun caz nu putem să trecem la măsuri prociclice dacă nu păstrăm echilibrele financiar-bugetare. Nu este vorba de o reacţie post-factum, este vorba de o reacţie constantă prin care am atras atenţia şi am cerut Guvernului să îşi facă datoria, respectiv să-şi pregătească succesul aplicării Codului fiscal. (...) Noi nu ne dezicem de programul de guvernare, dimpotrivă îl invocăm, pentru că în acest program sunt şi măsurile de reformă şi măsurile de acompaniere a relaxării fiscale şi de relaxare fiscală. Toate în sensul păstrării echilibrului financiar-bugetar", a susţinut Predoiu.

AUDIO Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu mai spune că PNL susţine relaxarea fiscală dar numai în condiţiile în care Guvernul reformează instituţiile de stat şi creşte încasările bugetare, transmite redactorul RRA,  Mugur Mihăiţă.

Potrivit acestuia, există o serie de obiective restante în programul economic pe care Guvernul îl derulează cu FMI, CE şi BM, Predoiu susţinând că Executivul a eşuat la măsurile de contrabalansare a Codului fiscal.
 Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza