Predoiu: Cer domnilor Ponta şi Teodorovici responsabilitate fiscală

Prim-vicepreşedintele liberal, Cătălin Predoiu, susţine că nu se poate vorbi de relaxare fiscală fără reforme şi păstrarea echilibrului bugetar.

Adăugat: 31 August 2015
Ultima actualizare:31 August 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primvicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, solicită  responsabilitate din partea Guvernului în aplicarea măsurilor de relaxare fiscală şi elaborarea unui buget care să respecte angajamentele referitoare la deficit.  

Cătălin Predoiu cere, totodată, premierului Victor Ponta şi ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, să elaboreze un program de ajustare a cheltuielilor publice în administraţie, se arată în comunicatul primit la redacţie.

De asemenea, el solicită prezentarea unui plan de reformă, de privatizare şi restructurare a companiilor cu capital de stat.

"Momentul adevărului va fi proiectul legii bugetului pe 2016 care trebuie: i) să respecte parametrii bugetari în contextul noului Cod fiscal și al angajamentelor privind limitarea deficitului și ii) să permită, la finalul exercițiului bugetar, continuarea relaxării fiscale în 2017.

De aceea, cer public domnului Ponta şi domnului Teodorovici:

1) să elaboreze imediat un program de ajustare a cheltuielilor publice în administrație;

2) să prezinte rapid un plan de reformă, de privatizare, de restructurare, de listare la bursă a companiilor cu capital de stat - o gaură neagră a economiei naționale: companii căpuşate, înglodate în datorii, cu probleme sociale nerezolvate;

3) să demonstreze voință pentru îmbunătățirea colectării veniturilor prin combaterea evaziunii fiscale mari, nu doar a celei de restaurant – de ex, inspectorii ANAF ar trebui să se mute de pe terasele din Mamaia sau Vama Veche în portul Constanța"
, se arată în comunicatul de presă semnat de Cătălin Predoiu.
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
31 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza