Preda: Ponta,"un premier al sticlei" care manipulează populaţia

Democrat-liberalul Cezar Preda a catalogat ca fiind "o intoxicare a populaţiei" declaraţiile premierului Victor Ponta referitoare la succesul pe care l-a avut după întâlnirea cu autorităţile chineze la Bucureşti.

Adăugat: 29 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că primul ministru Victor Ponta manipulează populaţia când vorbeşte de succesul repurtat după întâlnirea cu delegaţia chineză, condusă de premierul Chinei.
    
Deputatul democrat-liberal a susţinut că premierul Ponta practică "o manipulare fără margini" şi că şeful Executivului ar fi sfătuit să abordeze această tactică de către consilierii săi, pe motiv că "aşa dă bine pe sticlă".
    
"Mi se pare puţin deplasată această intoxicare a populaţiei cu marele succes româno-chinez. Îi respect foarte mult pe politicienii chinezi, mediul de afaceri chinezesc, dar să nu exagerăm. Noi n-am fost în stare să luăm banii europeni din uniunea din care facem parte şi visăm cu ochii deschişi că luăm banii chinezilor. O manipulare fără margini şi domnul Ponta greşeşte foarte mult când manipulează în asemenea hal poporul care l-a investit cu funcţia pe care o are. Dar aşa îi spun consultanţii că dă bine pe sticlă, iar el e un premier al sticlei", a mai declarat deputatul, citat de Mediafax.

România şi China au semnat, la Bucureşti, mai multe acorduri de colaborare
    
România şi China au semnat, luni, acorduri de colaborare pentru înfiinţarea în comun a unui parc tehnologic şi reluarea exportului de bovine pentru reproducţie şi carne de porc către China, dar şi mai multe documente de colaborare în energie, inclusiv în domeniul nuclear şi termoelectric.
    
A fost semnat şi memorandumul de înţelegere pentru sprijinirea companiei de telecomunicaţii Huawei Technologies în vederea înfiinţării unui centru regional la Bucureşti.
    
Reprezentanţii guvernelor român şi chinez au convenit şi un program cultural pentru perioada 2013 - 2016, un acord de înfiinţare şi funcţionare a Institutului Cultural Român de la Beijing şi a Centrului Cultural Chinez de la Bucureşti şi un memorandum de înţelegere privind promovarea cooperării investiţionale.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
29 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza