Precizările preşedintelui Iohannis în legătură cu afirmaţiile legate de Trustul INTACT

"Nu există niciun fel de intenţie din partea mea, nu a existat şi nu are de ce să existe să apăr pe cineva în faţa legii", a declarat, azi-noapte, preşedintele Klaus Iohannis.

Adăugat: 20 Februarie 2016
Ultima actualizare:20 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Şeful statului a făcut precizări referitor la afirmaţiile sale legate de intens-comentatul episod al notificării ANAF pentru evacuarea sediului televiziunilor ce fac parte din grupul media fondat de Dan Voiculescu.

În mediul virtual, mai ales, au fost criticaţi termenii folosiţi de preşedinte, care s-a referit la "banale motive administrative" şi la o "abordare heirupistă din partea ANAF".

Klaus Iohannis spune că afirmaţia sa a fost interpretată în foarte multe feluri probabil din cauză că s-a exprimat foarte succint.

"S-a vehiculat ideea că mi-aş fi schimbat abordarea, că aş fi apropiat de acest trust de presă, de această televiziune. S-au făcut fel şi fel de supoziţii că aş fi mai puţin ataşat pe statul de drept. Toate aceste speculaţii sunt fără niciun fel de suport real. Este evident că o decizie judecătorească trebuie aplicată. Nu există niciun fel de discuţie aici. În acelaşi fel, însă, sunt ferm convins că dreptul la liberă exprimare, dreptul la informare şi libertatea presei sunt dintre cele mai valoroase bunuri câştigate la revoluţia din decembrie '89 şi cred că oricând apare posibilitatea ca acestea să fie suprimate nu neapărat dintr-o intenţie, dintr-o abordare stângace câteodată, acest lucru trebuie atenţionat", a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai adăugat că a înţeles foarte clar mesajul pe care l-a primit prin intermediul Facebook. Presa online transmite despre un mare număr de postări critice şi de retrageri ale aprecierilor acordate paginii oficiale ale preşedintelui.



Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza