PPMT și Partidul Civic Maghiar, în război total

PPMT susţine că PCM ar trebui să vadă că, în loc să-i acuze pe alţii, "politica de servilism faţă de UDMR a condus la un eşec moral şi prevesteşte un eşec politic".

Adăugat: 13 Martie 2016
Ultima actualizare:13 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Sigla PPMT
trimite pe mail

Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT) şi-a exprimat revolta din cauză că Partidul Civic Maghiar (PCM) a susţinut în comunicatul său dat publicităţii vineri că la manifestările organizate de Ziua Libertăţii Secuieşti, la Târgu Mureş, preşedintele PCM, Zsolt Biró, a fost huiduit de "fluierătorii închiriaţi" ai PPMT, se arată într-un comunicat remis sâmbătă Agenţiei ungare de presă MTI.

Potrivit PPMT, participanţii la manifestările din Târgu Mureş, "şi-au exprimat opiniile în mod spontan cu privire la Zsolt Biró şi despre politica sa nechibzuită promovată de doi ani".

PPMT mai susţine că PCM ar trebui să vadă că, în loc să-i acuze pe alţii, "politica de servilism faţă de UDMR a condus la un eşec moral şi prevesteşte un eşec politic".

La manifestarea care a avut loc săptămâna trecută, joi după-amiază, la Monumentul Martirilor Secui din Târgu Mureş, Zsolt Biró a fost huiduit ca aliat politic al Uniunii Democrate Maghiare din România, care nu a participat la acest eveniment.

Zsolt Biró a declarat, renunţând la discursul său pregătit dinainte: "Dacă autonomia Ţinutului Secuiesc va fi un instrument al divizării, atunci cauza autonomiei va fi condamnată la pieire".

PCP a considerat în comunicatul său dat publicităţii vineri drept fără precedent că manifestarea a fost perturbată de provocatori şi instigatori tocmai din rândul comunităţii maghiare, notează RADOR care preia Agenția MTI.Autor:
Rador
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza