PPMT caută susţinători pentru ideea de autonomie

Unul dintre obiectivele PPMT este căutarea de parteneri în rândul majorităţii pentru susţinerea ideii de autonomie.

Adăugat: 14 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania consideră că are şanse de a atinge pragul electoral pentru a intra în Parlament.

Preşedintele formaţiunii, Toro Tibor, declara că unul dintre primele obiectivele ale parlamentarilor PPMT va fi acela de a căuta parteneri în rândul majorităţii care să susţină ideea autonomiei.

"Noi credem că este imperios necesar ca să fie un partid consecvent în Parlamentul României care să găsească parteneri în cadrul majorităţii pentru a legifera autonomia comunitară, autonomia Ţinutului Secuiesc în special. Până acum, în aceşti 22 de ani nu au fost suficienţi parteneri pentru că nici n-a existat un partid autentic care a dorit acest lucru", a spus Toro Tibor.

El candidează pentru un mandat de senator în colegiul uninominal Sfântu Gheorghe din judeţul Covasna. Toro Tibor.

Obiectivele partidului patronat de vicepreşedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes, sunt extrem de clare.

Liderul Filialei, Szasz Peter  a declarat că partidul său are un program sprijinit pe trei piloni:descentralizarea ţării,regionalizarea şi federalizarea.

"Candidaţii noştri, prin munca lor politică şi publică, o să susţină descentralizarea ţării, regionalizarea şi federalizarea. Aceşti trei  piloni îi avem în program", a declarat Szasz.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza