PPMT Bihor pledează pentru autonomia Transilvaniei

Szilagyi Zsolt şi Zatyko Gyula, vicepreşedinţi ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), au afirmat marţi, la Oradea că Guvernul ar trebui să accepte dialogul cu liderii comunităţii maghiare pe marginea autonomiei.

Adăugat: 29 Octombrie 2013
Ultima actualizare:29 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei doi lideri consideră că ar fi o soluţie paşnică şi democratică întâlnită şi în alte state ale Uniunii Europene.

Szilagyi Zsolt a adăugat că numai împreună cu elita politică românească se poate realiza o autonomie reală şi funcţională care, în plus, ar reduce corupţia din societatea noastră. "Marşul secuilor", organizat zilele trecute, a demonstrat – potrivit lui  Szilagyi Zsolt – că există “voinţă populară” privind autonomia, chiar autonomia teritorială a aşa-numitului “Ţinut Secuiesc”, de care guvernanţii trebuie să ţină cont.

La rândul său, Zatyko Gyula a spus că regionalizarea gândită de politicienii din Bucureşti nu este o soluţie bună pentru cei din aşa-numitul "Ţinut Secuiesc".

El a spus că PPMT propune o alternativă de autonomie, prin care Transilvania ar deveni o Elveţie a României.

Din păcate, a continuat vicepreşedintele PPMT, sunt şi reacţii anti-autonomie, din cauza ideii inoculate că România este stat naţional şi unitar.

"Autonomia nu este îndreptată împotriva Statului român, ci ar întări pacea internă", a concluzionat Zatyko Gyula, potrivit corespondentului RRA, Stelian–Radu Cacuci.Autor:
Stelian-Radu Cacuci
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza