PPMT a lansat în dezbatere publică două proiecte de autonomie

Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania a anunţat lansarea în dezbatere publică a două proiecte privind autonomia.

Adăugat: 20 Martie 2014
Ultima actualizare:20 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Toro T. Tibor, a anunţat joi, la Târgu Mureş, lansarea în dezbatere publică a două proiecte referitoare la autonomie, respectiv elaborarea unei legi-cadru de constituire a regiunilor şi înfiinţarea regiunii cu statut special a aşa-zisului ţinut secuiesc.
    
Toro a spus că legea-cadru de constituire a regiunilor clarifică noţiunile de regiune, regiunile cu statut special, modul de înfiinţare a acestora, care sunt şi cum se împart competenţele regiunilor, relaţia dintre regiune şi guvern dar şi  modul de finanţare al regiunilor.
    
La acest proiect se adaugă şi cel de înfiinţare a regiunii cu statut special aşa-zisul ţinut secuiesc, a arătat liderul PPMT, proiect care ar urma să pună în practică dispoziţiile legii-cadru de constituire a regiunilor.

"Noi propunem pentru dezbaterea publică o lege cadru privind regiunile, vorbim şi despre regiuni cu statut special. Prin acest proiect de lege punem la punct noţiunile de regiune, regiunile cu statut special, cum se constituie acestea, care sunt competenţelor regiunilor, cum se împart competenţele, organele de conducere ale regiunilor, relaţia dintre regiune şi guvern, cum se finanţează regiunile. Vorbim despre un fond de solidaritate care încearcă să rezolve diferenţe dintre diferitele regiuni ale ţării", a mai susţinut Toro T. Tibor, care a precizat că proiectul conţine 22 de articole.
    
Preşedintele PPMT a spus că, deocamdată, partenerii PPMT în acest proiect sunt Consiliul Naţional al Maghiarilor şi Consiliul Naţional Secuiesc.
    
Toro T. Tibor a subliniat că deşi principalul partener al formaţiunii este totuşi UDMR, cu care vor fi iniţiate discuţii, formaţiunea condusă de Kelemen Hunor nu abordează subiectul autonomiei când este la guvernare, ci doar atunci când este în opoziţie.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
20 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza