PPE, liderul mandatelor în noul Parlamentul European

Rezultatele actualizate afişate pe site-ul oficial al Parlamentului European menţin în frunte Partidul Popular European cu 214 din cele 751 de mandate de eurodeputaţi.

Adăugat: 26 Mai 2014
Ultima actualizare:26 Mai 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Urmează socialiştii cu 189, liberalii cu 66 şi verzii cu 52. Conservatorii şi reformiştii au până la acestă oră, 46 de europarlamentari, stânga unită  42, iar Europa Libertăţii şi Democraţiei - 38 de locuri.

Deloc de neglijat, vor mai fi cei 4 de deputaţi neafiliaţi şi cei 63 de nou-aleşi, care nu fac parte din niciun grup politic al parlamentului actual.

Cei mai mulţi dintre ei reprezintă partide de extremă dreapta sau eurosceptice aflate în creştere de popularitate în ţări precum Franţa, Marea Britanie, Austria, Suedia sau Germania, după cum ne-a transmis de la Bruxelles, corespondenta RRA, Cerasela Radulescu.

AICI rezultatele alegerilor din Parlamentul European

Pentru a putea forma un grup este nevoie de 25 de deputaţi din cel puţin şapte ţări membre, explică redactorul RRA.

Una din primele misiuni ale noului Parlament European  va fi să-l voteze pe preşedintele Comisiei Europene, care are nevoie de susţinerea unei majorităţi de 376 de eurodeputaţi.

Cei trei candidaţi cu şanse reale din partea grupurilor politice - Jean-Claude Junker de la populari, Martin Schulz de la socialişti şi liberalul Guy Verhofstadt - au declarat că vor încerca pe rând să formeze o majoritate.

Vor urma negocieri şi consultări intense, pentru că procesul nu e deloc simplu.

VEZI REZULTATELE ÎN ȚĂRILE UEAutor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza