PPE amână suspendarea PNŢCD

Adunarea politică a Partidului Popular European a amânat luarea unei decizii privind suspendarea PNŢCD din PPE până la Congresul acestui partid european din 6 decembrie, de la Marsilia.

Adăugat: 8 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:8 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul tărănist, Victor Ciorbea a declarat pentru Agerpres că popularii europeni au acceptat propunerea sa ca situaţia PNŢCD să fie analizată după ce Curtea de Apel Bucureşti se va fi pronunţat asupra disputelor dintre facţiunile din interiorul Partidului.

Reamintim că într-o primă instanţă, Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză grupării conduse de Victor Ciorbea, în dauna celei a lui Aurelian Pavelescu.

Ciorbea a anunţat sâmbătă, 5 noiembrie, la Consiliul Naţional de Conducere, de la Bucureşti, că PNŢCD ar putea fi suspendat din Partidul Popular European din cauza disputelor dintre facţiunile din interiorul partidului.

"În plan extern, riscul amânării unificării PNŢCD ar duce tot la desfiinţarea partidului, dar, de data aceasta, din rândul Popularilor Europeni " a declarat Victor Ciorbea.

De altfel, şi contextul este unul oarecum nefavorabil - a subliniat el -, dat fiind faptul că Partidul Popular European va discuta suspendarea PNŢCD din rândul Popularilor Europeni.

"Eu am încredere în înţelepciunea tuturor celor din conducerea PPE. Din moment ce au avut răbdare trei ani şi trei luni cu zeci de procese între părţi, acum este cazul să mai aibă puţintică răbdare, măcar câteva zile sau cel mult o săptămână, două" a mai spus liderul ţărănist.  

Pavelescu il acuză pe Ciorbea

Celălalt lider declarat al PNŢCD, Aurelian Pavelescu, care, a participat pentru scurt timp la Consiliului Naţional de Conducere al PNŢCD, a părăsit sala şi a susţinut că congresul convocat de Victor Ciorbea este unul nestatutar.

În opinia sa, acesta nu are calitatea de preşedinte al partidului, pentru că nu există o hotărâre definitivă şi irevocabilă, care să îi confere această calitate.

"Eu cred că există o soluţie, această soluţie trebuie însă negociată, discutată în prealabil, pentru a rezolva nu neapărat chestiunea, încă o dată, de neînţelegeri personale, cât chestiunea juridică. Orice conducere de partid trebuie recunoscută finalmente de justiţie" a susşinut Pavelescu".

Reamintim că cele două aripi ale PNŢCD se judecă în instanţă de peste trei ani.

După ce instanţa a dat câştig de cauză aripii lui Victor Ciorbea, gruparea PNŢCD-Pavelescu a făcut recurs.
  Autor:
Cristina Dumitrescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
8 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza