PPDD şi PDL au depus moţiune simplă pe Codul insolvenţei

Semnatarii moţiunii solicită retragerea Ordonanţei privind codul de insolvenţă, încetarea imediată a atacurilor Guvernului Ponta asupra presei independente şi a mediului de afaceri şi o dezbatere pe tema codului insolvenţei.

Adăugat: 15 Octombrie 2013
Ultima actualizare:15 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Grupurile parlamentare de la Camera Deputaţilor ale PP-DD şi PDL au depus marţi în plen moţiunea simplă "Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei", care va fi dezbătută luni, la ora 16,00.

"Vreau să informez plenul că astăzi (n.r.- marţi) un număr de deputaţi aparţinând grupurilor parlamentare PP-DD şi PDL înţeleg să formuleze, în temeiul Regulamentului Camerei Deputaţilor, moţiunea simplă intitulată 'Opriţi instituţionalizarea inchiziţiei audiovizualului şi manipularea democraţiei' '', a anunţat liderul grupului PP-DD, Daniel Fenechiu.

Moţiunea simplă este semnată de 31 de deputaţi PDL şi 24 ai PPDD şi solicită Guvernului retragerea Ordonanţei privind codul de insolvenţă, încetarea imediată a atacurilor Guvernului Ponta asupra presei independente şi a mediului de afaceri şi o dezbatere pe tema codului insolvenţei.

Deputaţii din Opoziţie implicaţi în acest demers aşteaptă ca un ministru care a avizat noul Cod al insolvenţei să le dea explicaţii pe această temă.

"Moţiunea simplă nu a fost îndreptată asupra unui minister anume, pentru simplul fapt că în momentul în care discuţi de o ordonanţă de urgenţă este greu să-i găseşti iniţiatorul. Acolo sunt două sau trei ministere importante, Ministerul Justiţiei, care a redactat-o şi a dat aviz, este un minister din zona economică, plus Ministerul Culturii. Noi am adresat-o la global, am ridicat în discuţie problema, urmează ca primul-ministru să desemneze un ministru care să vină la dezbaterea moţiunii. Este o moţiune pe care noi am propus-o şi am elaborat-o în colaborare cu PDL. Condiţiile de depunere sunt îndeplinite, avem 24 de semnături de la noi, 26 sau 27 de la PDL", a precizat Fenechiu, într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului. Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
15 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza