Posibilă grevă la TAROM

Sindicatele din TAROM anunţă că strâng semnături pentru declanşarea unei greve generale în data de 14 noiembrie, anunţă RADIO ROMÂNIA.

Adăugat: 10 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:10 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Secretarul general al Sindicatului Naţional Tehnic TAROM, Aurel Curdov a precizat pentru Radio România că acţiunea este deja demarată şi că, din necesarul de o mie de semnături ale angajaţilor s-au strâns până la această oră o treime.

Nemulţumirea este legată de felul în care s-au făcut numirile în Consiliul de Administraţie al companiei de stat.

Aurel Cudrov, a  mai declarat pentru Radio România că încearcă să-i convingă şi pe colegii săi de la celelalte sindicate TAROM că este nevoie de o grevă pentru a protesta faţă de modul în care a fost numit noul Consiliu de Administraţie şi noua conducere executivă a companiei, dar şi faţă de modul în care este administrată compania aeriană.

Sindicaliştii de la TAROM au programată o întâlnire cu conducerea companiei, luni, în încercarea de a evita greva generală în 14 noiembrie.

"Suntem nemulţumiţi, în primul rând, de nerespectarea legii privind standardele pe care trebuia să le îndeplinească cei care accesează funcţiile în consiliul de administraţie şi directorii TAROM. Cei care sunt aleşi în consiliul de administraţie au spus că nu au fost contestaţi de către nimeni. Noi am făcut nenumărate adrese către primul ministru. Greva care ar trebui declanşată pe data de 14, trebuie anunţată cu 48 de ore înainte. Deci, pe data de 14, chiar dacă ar fi ceva probabil că o să fie după ora două jumătate. Este o decizie destul de dificilă. Noi tot am încercat să evităm o mişcare de forţă, dar, dacă n-o să ne putem înţelege, o să o facem şi pe asta" a avertizat acesta.

Conducerea TAROM  dă asigurări că se va respecta "planul de zbor"

"În urma informaţiilor apărute în presă cu privire la posibilitatea organizării unor greve în perioada următoare, Tarom anunţă că toate cursele sale vor fi operate conform planului de zbor", au precizat, sâmbătă, reprezentanţii companiei.

Precizarea vine după ce în presă a apărut informaţia potrivit căreia angajaţii Tarom ar urma să intre în grevă generală la 14 noiembrie, deoarece ar fi nemulţumiţi de noua conducere a companiei.

La începutul lunii, Consiliul de Administraţie al Tarom l-a numit în funcţia de director general pe Christian Edouard Heinzmann, fost preşedinte al Luxair, compania naţională de transport aerian a Luxemburgului.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza